Karaman Ticaret Borsası

TAKİP ET

Borsa Başkanı E. Baştuğ; 'Artık Borsamız, bize dar geliyor. Daha geniş alanda hizmet vermeyi hedefliyoruz.'

BORSA BAŞKANI E.BAŞTUĞ;

“BELEDİYE BİZE 70 BİN M2 ALANIN TAMAMINI TAHSİS ETMELİ”

Baştuğ, “Bu alanın yarısının sebze ve meyve hal binasına tahsis edileceğini öğrendik. Üye ve esnaflarımız zaten mevcut işyerlerinin küçüklüğünden şikayetçi.”

Karaman Ticaret Borsası yönetimi, Karaman Belediyesinin işbirliği ile yeni bir alanda faaliyet kolunu genişletmek adına yer arayışı içine girdi.

Karaman Ticaret Borsası Ekrem Baştuğ, mevcut alanın 35.000 m2’lik alanda faaliyet gösterdiğine dikkat çekerek “Artık bizde bir an önce taşınmak için çalışmalara başladık.”dedi. Baştuğ, gazetemize yaptığı açıklamada;

“Bu yönde Belediye önce bir yer tahsis etti. Bu alan 70.000 m2 alana sahip ancak bu alanın yarısının sebze-meyve hal binasına tahsis edileceğini öğrendik, üye ve esnaflarımız zaten mevcut pazar yerlerinin küçüklüğünden şikayet etmekteyken belediyemizin bu durumu göz önüne alıp değerlendireceği iyi hizmet vermek adına bu alanın tamamının borsamıza tahsis edilmesi gerektiğinin üye ve esnaflarımızla hemfikir düşüncesindeyiz. Baştuğ ayrıca, taşınması planlanan Ticaret Borsasının üye ve esnaflara dükkanları yap-işlet-devret modeli ya da satış yoluyla mı yapılacağı konusundaki planlamaları ile ilgili açıklama beklediklerini dile  getirerek,

“Bizlerde yeni borsa hizmet binası, iş yerleri  ve modern boşaltma peronları ile daha geniş bir alanda hizmet vermeyi hedefliyoruz. Bu doğrultuda da çalışmalarımız ve taleplerimizin bir an önce şekilleneceği düşüncesindeyiz.”dedi.

Hizmet verimi açısından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğince 5 yıldızlı hüviyet kazanan ve akreditasyon belgesi de bulunan Karaman Ticaret Borsası daha geniş bir yere taşınarak faaliyet alanında kalitesini daha da arttırmayı planlıyor.