Karaman Ticaret Borsası'ndan Tarsus Ticaret Borsasına Akreditasyon Kıyaslama Ziyareti

TAKİP ET

Karaman Ticaret Borsası, TOBB Akreditasyon Sistemi çalışmaları kapsamında Tarsus Ticaret Borsasını ziyaretinde ilk defa iki kurumun ortak düzenlediği yönetim kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

Daha önce belirlenen program doğrultusunda, Karaman Ticaret Borsası ziyaret heyetinde Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Çavaş, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Ali Özkor ve Mehmet Kaya, Yönetim Kurulu Üyesi Emircan Sevinç, Sayman Üye Hasan Ali Topbaş, Genel Sekreter H.Fatih Fındık, Akreditasyon Sorumlusu Hüseyin Örs ile Karaman Ticaret Borsası LİDAŞ Müdürü Ali Rıza Erentok hazır bulundu.
Tarsus Ticaret Borsası ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette Tarsus Yönetim Kurulu başkanı Ali Seçer, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Süheyl Batmaz, Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Teke, Ayhan Bayram, Sayman Üye Yücel Gürbüz, Genel Sekreter Hasan Şanlı, Yönetici Asistan Ezgi Fındık Güngör, Akreditasyon Sorumlusu Elif Köksal ziyaret heyetine eşlik etti.
Sektör bazlı kurumların bölgelerinde aynı sektörde iş yapan üyeleri ile ortak çalışma platformu yaratılması hedeflendiği toplantıda iş birliği protokolü imzalandı.
Ziyarette bundan sonraki süreçlerde de bu tip ortak çalışmaların yapılması gerekliliği üzerinde durulurken, sektör bazlı ağ oluşturulması ve kurumların bölgelerinde aynı sektörde iş yapan üyeleri ile ortak çalışma platformu yaratılması hedeflendi. Her iki kurumun üye profili, hizmetleri ve projelerinin paylaşıldığı toplantıda her iki kurumunda işlettiği Lisanslı Depoculuk sistemine dair görüşler değerlendirildi. Her iki bölgenin yatırım ve tarım alanları, ticari ve ekonomik durumunun görüşüldüğü ziyarette bölgeler arasındaki tarihi bağlarının yeniden ve daha güçlü olarak kurulması için benzer çalışma ziyaretlerinin arttırılması gerektiği konusunda görüş birliğine varıldı.
İkili iş birliği çalışmalarının geliştirilmesinin önemine de işaret edilen ziyarette sektör temsilcileri ortak proje ve faaliyetlerde bulunulmasının bölgesel kalkınmaya ve ülke ekonomisine katkı sağlayacağını ifade ettiler.
Karaman Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Çavaş,’’Akreditasyon sistemi kapsamında gerçekleşen kıyaslama çalışmasının her iki kurum için de çok verimli olduğunu düşünüyorum. Bu tür çalışmalar kurumlar arası iyi uygulamaları paylaşmak ve üyelerimize daha kaliteli hizmet sunma da vizyonumuzu geliştirmektedir. ’dedi.
Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Çavaş,’’Misafirperverliğiniz bizleri ziyadesiyle memnun etti. Sizlere, Genel Sekreterlerimize ve borsa personellerinize yakın ve samimi ilgisinden ötürü de çok teşekkür ediyorum. ’dedi.
Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Seçer ziyaretten duyulan memnuniyeti ifade ederek, ’Akreditasyon sistemi kapsamında Borsalar arasındaki diyalogların ve ikili iş birliği çalışmalarının geliştirilmesi açısından önemli olduğunu dile getirerek teşekkür etti.






Karaman karaman ticaret borsası