KARAMAN TANITIMI, GÜDÜMLÜ PROJELERLE HAYAT BULACAK

TAKİP ET

Karaman'ın Kültür ve Turizmin geliştirilmesi, tanıtımının ulusal ve uluslar arası düzeyde ivme kazanması adına yapılan çalışmalar Karaman'ın kültür ve Turizmde yaşadığı makus talihine umut oluyor.

KARAMAN TANITIMI, GÜDÜMLÜ PROJELERLE HAYAT BULACAK
Karaman’ın Kültür ve Turizmin geliştirilmesi, tanıtımının ulusal ve uluslar arası düzeyde ivme kazanması adına yapılan çalışmalar Karaman’ın kültür ve Turizmde yaşadığı makus talihine umut oluyor.
Önceki gün Karaman Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen Turizm Çalıştay’ı ile startı verilen Turizm ve Kültür Planlaması Tanıtım atağı ile Karaman’ın tanıtımına doğrudan katkı yapacak olan güdümlü projeler değerlendirildi.
Kültür Turizm tanıtım konulu Güdümlü Proje desteklemelerinde Karaman’da Merkez Belediye tarafından Kongre ve Fuar Merkezi, Ermenek Belediyesi tarafından Taşeli Bölgesi Su Sporları ve Doğa Turizmi Projesi ile yine Karaman Belediyesi tarafından hazırlık aşamasında olan Karaman Turizm Merkezi projeleri için destekleme miktarları da öğrenildi.
KTSO’da düzenlenen Çalıştay’da yapılan değerlendirmeye göre Karaman’da Fuar ve Kongre Merkezi için bedeli 6 milyon olan projenin 4 milyon TL’si Mevka Ajansı desteği ile yine Taşeli Bölgesi Su Sporları Turizmi için de 4 milyon TL, ajans desteği yaklaşık 1 milyon TL, hazırlık aşamasında olan Karaman Turizm Merkezi Projesi toplam bütçesi 2.3 milyon TL. Ajansın desteği de 1 milyon TL olarak açıklandı.
Kültür ve Turizmde Ajansın destekleler kredi tarzında olmayacak. Verilen paralar tamamen hibe ile protokol esasında gerçekleşiyor.