Karaman, Takvim Yapraklarında

TAKİP ET

Karaman'da faaliyetlerini sürdüren Larende Fotoğraf Derneği'nin öncülüğünde Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile ortak yürütülen ve Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğünce desteklenen projeyle Karaman'ın tarihini kültürünü anlatan fotoğraflarla süslenen takvim hazırlandı.

Larende Fotoğraf Derneği Başkanı Mustafa Doğan ve dernek yöneticisi Durmuş Ceylan gazetemizi ziyaret ederek "Takvim Yapraklarında Karaman" adlı projeyle ilgiyi olarak verdikleri bilgide, "Yaşadığımız şehre olan sevdamızı takvim yapraklarında anlatmaya çalıştık. "Takvim Yapraklarında Karaman" projemizle evlerimizin duvarlarını Karaman'ın görüntüleriyle süslemeyi amaçladık. Duvar ve masa takvimi şeklinde tasarladığımız takvimlerimiz inşallah hafta içinde evlere ulaşacak. Evlerden önce Karaman'daki basın kuruluşlarımızı ziyaret ederek takvimlerimizi sizlerin aracılığıyla tanıtmak istedik" dediler.

Takvimin içeriğinde Karaman'ı anlatan fotoğrafların yanı sıra Karaman ağzı kelimeler, atasözleri ve Yunus Emre'ye ait sözler bulunuyor.