Karaman Sempozyumu Başlıyor

TAKİP ET

Sempozyumda çok sayıda oturum gerçekleşecek

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) ev sahipliğinde düzenlenecek olan Karaman Sempozyumu yarın (20 Haziran Perşembe) başlıyor.

Karaman’a dair pek çok konuda bildirilerin sunulacağı sempozyumda, saat 10.00’da KMÜ Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonunda gerçekleştirilecek açılış töreninin ardından "Sosyo-Kültürel Değişim Sürecinde Karaman”, “Kadim Başkent Karaman’ın Kentsel Dokusu”, “Karaman Ekonomisinin Rekabet Gücü” başlıklarında açılış oturumu gerçekleştirilecek.

Açılış töreninin ardından sempozyum, bildirilerle devam edecek. Dört ayrı salonda eş zamanlı olarak sunumların yapılacağı sempozyumda ilk gün 12, ikinci gün ise 20 farklı oturum düzenlenecek.

159 bildirinin sunulacağı sempozyumda Karaman’ın tarihi öneminden kültürüne, sanayi ve ekonomisinden hayvancılığına ve mutfak kültürüne kadar birçok konu hakkında bilimsel araştırmalar katılımcılarla paylaşılacak. Sempozyum, 22 Haziran’da düzenlenecek gezi programı ile sona erecek. 

Sempozyumda tarihçi yazar Osman Ülkümen de Kaya Üstü Resimlerinin (Petroglif) Tarih Açısından Önemi konulu sunum yapacak. 

Ülkümen açıklamasında, “Değerli dostlar, arkadaşlarım, 20 Haziran Perşembe günü Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi, Mehmet Bey Salonu'nda saat: 17.15' te "Karaman Kaya Üstü Resimlerinin (Petroglif) Tarih Açısından Önemi" konulu sunum yapacağım. Karaman Kaya Resimleri ilk defa burada tanıtılacak. Kaya resimlerinin Karaman ve Anadolu tarihi için önemi, Karaman'ın tanıtımı ve turizm yönünden katkıları işlenecek. Tarih sever dostları, bekleriz” dedi.