Karaman, Salçalık Domates Ve Kapya Biber Üretiminde de Söz Sahibi Olacak

TAKİP ET

Karaman'da salçalık domates ve kapya biber ekim ve dikim işlemleri başladı. Karaman, salçalık ekiminde de söz sahibi illerden biri olacak.

Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, Mesudiye köyünde kendi tarlasında fide dikimi yaptıran üretici Abdullah Küçük’ü ziyaret ederek salçalık domates ve kapya biber üretimi hakkında bilgiler aldı.

Salçalık domates ve kapya biber ekiminin anlaşmalı ve özel ekim alanlarında artarak devam ettiğini söyleyen Bayram, “Çok şükür bu sıkıntılı döneme rağmen tarımsal üretim Karaman 'da devam ediyor. Çiftçilerimiz tarlalarını boş bırakmıyor, ekim ve dikim işlerine devam ediyor. İnşallah kısa bir süre sonra ülkemizde salçalık ekiminde söz sahibi illerden biri Karaman olacak. Bugün tarlasında kendi yetiştirdiği fidelerin dikimini yaptıran Mesudiye Köyümüzden üreticimiz Abdullah Küçük, yaklaşık 120 kişi ile 6-7 günde 350 dekar alanda salçalık domates ve biber fidesi dikimi yapmayı planlanmaktadır. Karaman’da alternatif ürün olarak hızla artan salçalık üretimi umarım çiftçilerimize ekonomik olarak katkı sağlar emeklerinin karşılığını alırlar. Çok şükür çiftçilerimiz üretiyor, ülkemiz kazanıyor. Tüm ülkemizde yaşanan virüse rağmen Çiftçilerimize üretime devam ettikleri için teşekkür ediyorum” dedi.