Karaman Pirireis Vadisi 2. Etab'ı Ne Oldu?

TAKİP ET

*Vadi Projesi ile bölgede alınan ‘Kentsel Dönüşüm’ kararı ile pek çok vatandaşın arsasının da proje kapsamına alınması nedeni ile yıllardır vatandaşlar arsaları üzerinde bir şey yapamıyor.

Karaman’da TOKİ tarafından 2011 Yılında başlatılan Kırbağı Mahallesindeki ‘Pirireis Vadisi’ projesi yapımı uzun bir süre sürmesinin ardından 10-21 Eylül 2018’de ilk etap konut tapularının teslimatı yapıldı.

50 Hektarlık alanda toplam 1728 konut ve sosyal yaşam alanlarını kapsayan ‘Pirireis Vadisi’ projesinde ilk etap 460 konut yapımı ve çevre düzenlemeleri tamamlandı.

Ancak Projenin 2. Etabı ile ilgili bu güne kadar hiçbir açıklama yapılmaması eleştirilere neden oldu.

Proje başlangıcında yoğun tanıtımların yapıldığı projenin ilk kısmının ardından 2. Etap ile ilgili beklentilerle ilgili hiçbir açıklama yapılmaması eleştirilere neden olurken proje bölgesindeki özellikle proje kapsamına arsaları ‘Kentsel Dönüşüm’ şerhi konulan birçok vatandaş da mağdur olduklarını belirterek tepki gösterdiler.

Konu ile ilgili Gazetemize gelen bazı vatandaşlar, proje ile 2012 Yılında arsalarının ‘Kentsel Dönüşüm’ kararı ile projeye dahil edilerek tapularına şerh konulduğunu, o dönemde kendilerine değerinde arsa verileceği söylenmesine rağmen bugüne kadar hiçbir şey yapılmadığını, arsaları üzerinde 10 yıla yakın zamandır hiçbir işlem yapamadıklarını belirterek, yetkililerin konuya bir çözüm getirmelerini istediler.

Pirireis Vadisi’nin 2. Etabı hakkında da bölge sakinleri yetkililerden bir açıklama bekliyorlar. Vatandaşlar projenin yapılıp yapılmayacağı konusunda net bir açıklama bekliyorlar.