KARAMAN OSB'NİN YENİ SİTESİ TANITILDI

TAKİP ET

Vali Süleyman Tapsız, Organize Sanayi Bölgesinde ekonomik faaliyetlerini sürdüren sanayi kuruluşlarının

 

KARAMAN OSB’NİN YENİ SİTESİ TANITILDI

Karaman Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) işbirliği ile geliştirilen ve Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) desteklenen yeni web sitesi ile 360 derece sanal turun tanıtımı yapıldı. 
Karaman OSB Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen programa, Karaman Valisi Süleyman Tapsız, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, daire müdürleri, iş adamları ve davetliler katıldı.
Proje Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Yakup Ulusu, yaptığı konuşmada, proje hakkında bilgiler vererek, “Genelde ülkemizin, özelde ise Karaman’ın ekonomik faaliyetleri içerisinde ciddi bir paya sahip olan Karaman Organize Sanayi Bölgesi kapsamında faaliyet gösteren sanayicilerin daha kurumsal bir yapıya kavuşturulması bilinirliklerinin ve tanımlarının artırılması bunların yanı sıra firmalara özellikle uluslararası ölçekte müşterileri açısından Karaman OSB resmi web sitesi aracılığı ile güvenilirlik sağlanması bu proje fikrinin çıkmasına temel unsur olmuştur.
Bunun yanında Karaman OSB’de yatırım yapmak isteyen ulusal ve uluslararası veya çok uluslu şirketlerin dikkatlerini Karaman OSB üzerine yoğunlaştırmak ve dolayısıyla ekonomiye katkı sağlamak projemizin bir diğer amacıdır. İletişim araçları içerisinde internet sistemlerinin son derece yaygın olduğu günümüzde Karaman OSB ölçeğindeki bir kurumun daha aktif dinamik bir web sayfası aracılığı ile bilinirliğinin artırılması 360 derece sanal tur özelliğinin eklenmesi ile yatırımcı ve müşterilerin Karaman OSB’de bulunan firmaların daha yakından ve görsel olarak tanıtılmasının sağlanması projemizin fikrinin doğmasına neden olan bir diğer unsurdur.
“ONLİNE İŞLEMLER YAPILABİLECEK”
Son yıllarda kendi kabuğunu kırarak pek çok uluslararası arenada ciddi iş hacimlerine ulaşan Karaman OSB iştirakçilerinin daha verimli kullanılabilecek online işlemlerini gerçekleştirebilecekleri aktif bir web sitesine ve bunun yanında özellikle firma güvenirliklerini artırmak amaçlı 360 derece sanal tur ile hedef müşteri veya yatırımcıların OSB içerisinde internet ortamında gezi yapabilecek imkan sağlayan ve firmaların künye bilgilerinin Türkçe ve İngilizce olarak bir sistemin oluşturulması projenin temel hedefidir. 
Konuşmaların ardından web sitesinin 360 derece sanal turun tanıtımı yapıldı.
VALİ’DEN VE BELEDİYE BAŞKANINDAN ELEŞTİRİ 
Web sitesinin tanıtımı yapıldığı sırada eleştiride bulunan Belediye Başkanı Çalışkan, web sitesinin eksik yanlarının bulunduğunu, web sitesinin tamamlanmadan önce kendisine ve Vali Süleyman Tapsız’a gösterilip fikirlerinin alınarak daha iyi bir çalışma yapılabileceğini aktardı.
Firma rehberinde firmalarla alakalı eksiklerinin olduğunu dile getiren Çalışkan, “Firma rehberi kısmına baktığımızda firmaların sadece telefon ve web sitesinin linki var. Burada firmayla alakalı bilgilerin olması gerekiyor” dedi.
Karaman Valisi Süleyman Tapsız ise site içerisinde Karaman OSB ile ilgilerin bilgilerin yetersiz olduğu eleştirisinde bulunularak, “OSB’nin ulaşım durumu, limana uzaklığı, demiryoluyla ilgili bilgiler ihracat, ithalat rakamları, yatırım bilgileri eksik. Karaman OSB olarak bir sloganımızın olması gerekiyor” diye konuştu.
Görüş ve önerilerin ardından program sona erdi. 
Haber: Murat ÖZÜNAL