Karaman OSB Durma Noktasında

TAKİP ET

Kahramanmaraş depremi sonrası iç piyasalar adeta durdu. Sanayici ihracat ile ayakta durmaya çalışıyor.

*Sanayicinin beklentisi Bayram sonrası, ancak seçimlerin de olumsuz etkisi olabileceği konuşuluyor.
Bir süredir durgun olan ekonomik piyasalar özellikle Kahramanmaraş merkezli 11 İlimizde 50 binin üzerinde vatandaşımızın hayatını kaybetmesi ve binlerce konutun yıkıldığı ‘asrın felaketi’ olarak adlandırılan deprem felaketi ile birlikte ekonomik piyasanın iyice daraldığı belirtiliyor.
Konu ile ilgili edindiğimiz bilgilere göre: Karaman Organize Sanayi Bölgesi (OSB)’nde işlerin adeta durma noktasına geldiği öğrenildi.
OSB’deki durgunluğun başta ulaştırma hizmetlerinde hissedildiği, Karaman’dan Yurtiçi (iç piyasa) satışların durma noktasına gelmesi ile taşıma hizmetlerinin de aynı oranda etkilendiği, Karaman Sanayisinin de bu durgunluk nedeni ile ihracatla ayakta durmaya çalıştığı öğrenildi.
Ancak OSB’nin dünyada da etkili olan ekonomik sıkıntılar nedeni ile Karaman OSB’deki ihracatın da %50 seviyelerinde düşmesi ile Sanayide çarkların dönmekte zorlandığı belirtiliyor.
OSB’de Sanayicilerin Bayram sonrası piyasalarda bir hareketlilik beklentisi olduğu, ancak 14 Mayıs’taki seçimlerin de ekonomide belirsizlikler yaratması nedeni ile sıkıntının büyümesinden korktukları öğrenildi.
Piyasalardaki durgunluğa rağmen piyasada bazı mal ve hizmetlerdeki fiyat artışları ise dikkat çekerken, tarıma dayalı Karaman OSB’sinin yaşanan bu sıkıntılar karşısında şu sıralar büyük bir duraklama içerisinde olduğu, bu durumun uzun sürmesi halinde içinden çıkılmayacak durumların yaşanabileceği belirtiliyor.

karaman karaman haber osb karaman osb