KARAMAN OSB'DE IRAK DEPREMİ !

TAKİP ET

KARSİAD Başkanı K. Boynukalın; 'Irak (Bağdat) Hükümeti +%25 Gümrük Vergisi uygulama kararı ile Karaman OSB'deki ihracatçı firmalar zorda kalacak. İlgili mercilere ve yerlere konuyu ilettik, çözüm bulunmasını istedik, çözüm bulunmaz ise başta Karaman ve ülke ekonomisi büyük zarar görür'

            Irak (Bağdat) Hükümetinin Irak’a giren ürünlere daha önce uyguladığı %10 Gümrük Vergisi haricinde +% 35’lik yeni Vergi uygulama kararı ihracatının %40-50’si Irak’a olan Karaman Organize Sanayi Bölgesi (OSB)’deki Sanayicilerde şok etkisi yarattı.

         

           Konu ile ilgili bilgilerine başvurduğumuz Karaman Sanayici ve İşadamları Derneği (KARSİAD) Başkanı Kemal Boynukalın; “Bağdat Hükümetinin bu kararı özellikle Karamanımız sanayicisine ve ülke ekonomisine büyük zarar verir. Zira Karaman Sanayicisinin ihracatının %40-50’lik kısmı Irak’a yapılıyor ve bu durumda Karaman Sanayicisinin çok büyük zarar görecektir.

            Konuyu Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’ye ve Kalkınma Bakanımız hemşehrimiz Lütfi Elvan’a ilettik ve Irak (Bağdat) Hükümeti ile konunun çözülmesi için biran önce girişim yapmalarını talep ettik.

            Bu konu kısa sürede çözülmesi gerekiyor, çözülmez ise Karaman OSB’deki sanayicilerimiz işçi çıkarmak dahil diğer bazı önlemleri almak zorunda kalacaklar.” dedi.

            Karamanlı Sanayicileri yakından ilgilendiren bu önemli konunun bir an önce çözüme kavuşturulması noktasında tüm yetkililerin ve siyasilerin çaba göstermelerini bekliyoruz.

Haber: Yasemin KÜÇÜKCİCİBIYIK