Karaman OSB Atıksu Projesi 2021 programına alındı

TAKİP ET

Karaman Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) önemli projelerinden biri olan Atıksu Arıtma Tesisi Projesi Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanarak 2021 programına alındı.

Karaman OSB Yönetiminin 2 yıldır bu önemli proje için yaptığı çalışma ve girişimler sonuç verdi ve proje geçtiğimiz gün onaylanarak 2021 Yatırım Programına alındı.

 Karaman OSB'de oluşan atık sular kanalizasyon altyapısı ile toplanmakta ve Karaman Belediyesi ile yapılan protokol çerçevesinde Karaman Belediyesi Atıksu Arıtma Tesisine verilmekte idi. 2018 yılında hazırlanan OSB Atıksu Arıtma Tesisi projesi, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından geçtiğimiz gün onaylandı ve proje 2021 programına alındı. 

BOYNUKALIN: EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜRLER 

Karaman OSB Başkanı Kemal Boynukalın konuyla ilgili gazetemize yaptığı açıklamada; “Karaman'da sanayi atıklarını arıtacak bir sistemimiz yoktu. 2 Yıldır yaptığımız çalışmalar ve girişimlerimiz sonucu Projemiz onaylandı ve 2021 yılı programına alını inşallah önümüzdeki yıl ihalesi yapılacak. 

Karaman'a yatırım yapacaklar açısından daha fonksiyonel bir yapıya bürünen bölgemiz aynı zamanda yeni nesillere daha temiz bir çevre bırakmak adına önemli bir proje idi. Bu projenin hayata geçmesinde ciddi emekleri olan Karaman Eski Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan'a ve Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank'a teşekkür ediyorum” dedi. 

KARAMAN OSB, YAPILAN YATIRIMLARLA ADINDAN SÖZ ETTİRİYOR

2019 Haziranında Kamal Boynukalın'ın göreve gelmesiyle Karaman OSB'de başlayan hareketlilik meyvelerini veriyor. Özellikle, yapılan asfalt ve yeşillendirme çalışmaları OSB görsel olarak şehre yakışan bir görünüme kavuştu. 

Bunun yanı sıra yağmur suyu alt yapıları tamamlanma aşamasına geldi. Karaman OSB 2021’e yağmur suyu altyapı sistem tamamlanmış olarak girecek. Kanalizasyon projesi de önemsenen işlerden biri olarak görülüyordu ve kanalizasyon alt yapısı bu yıl tamamlanan OSB çalışmalarından birsi. Aynı zamanda yine çalışması tamamlanan bir diğer proje de elektrik altyapısıdır.  Bugün yüzde yüz yer altına alınan elektrik altyapısı ile tamamen yenilenen bir OSB takdir topluyor. 

Gençlerin de unutulmadığı OSB'de amatör spor kulüplerine farklı olanaklar sağlayan spor kompleksi çalışmasını bizzat takip edilerek şehre bir spor alanı kazandırılması amacı ile spor sahasının 2021 yılında tamamlanarak hizmete açılması bekleniyor. 

Bu dönemde önemli atılımların yapılmasında Başkan Kemal Boynukalın'ın ve Yönetim Kurulu ile birlikte OSB'deki projelerin üst düzey takibinin yapılması hızlı ve etkili neticeleri beraberinde getiriyor.