Karaman, Ne Kadar Ormanlık Alana Sahip

TAKİP ET

Türkiye son bir haftadır orman yangınlarıyla mücadele ediyor. Geçtiğimiz hafta Karaman'ın Medreselik-Değirmenbaşı köyleri arasındaki ormanlık alanda da çıkan yangın daha fazla büyümeden söndürülürken yangında 5 hektarlık ağaçlık alan zarar görmüştü.

Orman yangınlarıyla mücadele devam ederken muhabirimiz Karaman'ın orman envanterini çıkardı. Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesinde yer alan verilere göre Karaman'da toplam 169 bin 340,9 hektarlık ormanlık alan bulunuyor.

Bu alanlardan 121 bin 360 hektarı bozuk orman, 47 bin 959 hektarı normal orman olarak kayıtlarda gözükürken il sınırları içerisinde 602 bin 169 hektarlık ormansız alan yer alıyor.

Karaman hudutları içerisinde yer alan ormanlık alanlarda ise ardıç, meşe, karaçam, kızılçam, sedir ve göknar gibi ağaç türleri yetişiyor.

Orman Genel Müdürlüğü Konya Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren Karaman Orman İşletme Müdürlüğü merkez ilçenin yanı sıra Ayrancı ve Kazımkarabekir ilçeleri ile Konya'ya bağlı Ereğli, Halkapınar, Emirgazi ve Karapınar ilçelerinin sorumluluğunu taşıyor. Ermenek ve Bucakkışla'da da İşletme Şeflikleri bulunuyor.

Karaman merkez köylerinden Ada, Akçaalan, Bayır, İhsaniye ile Bucakkışla köyü ve Göksu havzasında, Nunu vadisinde, Mersin sınırında Toros dağı uzantılarında, Karadağ’da, Kâzımkarabekir, Yollarbaşı ve Hacıbaba Dağı ile Ayrancı ilçesinde Kayaönü ve Küçükkoraş köyleri civarında ormanlık sahalar bulunuyor. Ermenek ilçesi ise toplam 89 bin 240 hektarlık ormanlık alana sahip.