Karaman MÜSİAD'tan Digital Ticaret

TAKİP ET

MÜSİAD Karaman Üyeleri ve Özbekistan Ankara  Büyükelçiliği yetkilileri arasında  Video konferans ortamında  ortak bir toplantı gerçekleştirildi. 

MÜSİAD Karaman şubesinden yapılan açıklamada, “Karaman MÜSİAD olarak Özbekistan Ankara büyükelçiliğimizin  2019 aralık ayında ilimize yaptıkları ziyaret sonrası, ihtiyaç doğrultusunda karşılıklı ilişkilerimizi   koparmadık. İlimiz ticaret hacmi  için sürekli görüşmelerimizi sürdürdük. Karaman MÜSİAD heyeti olarak planladığımız Ankara Özbekistan büyükelçilik ziyaretimizi malum Covid-19 salgınından  dolayı gerçekleştirememiştik. Karşılık ticaret taleplerimiz den dolayı Diğital platform da böyle bir  toplantıyı gerçekleştirmeyi uygun bulduk.

Toplantıya Özbekistan Büyükelçiliğinden; Ticaret Müsteşarı  Azizbek  Salahıddınov , 1. Baş katip Bahodir NAZAROV  ve Büyükelçilik tercüman  Abdumalik TUYÇİBOEV , Karaman MÜSİAD  Şube Başkanı İbrahim TAŞBAŞ  ve Karaman MÜSİAD üyeleri katılım sağladı.

Toplantı ya  başlıca, Gıda, Gıda Makinaları, İnşaat, Güvenlik Sistemleri  ve Aydınlatma gibi sektörlerden  iş insanların katıldığı ve karşılıklı ikili iş görüşmeleri , Özbekistan da ki  yatırım fırsatları , (salgın sonrası) Ankara Büyükelçiliğine ziyaret ve Özbekistan iş gezisi gibi konular  ele alındı.

Toplantı sonunda, Katılım sağlayan büyükelçi katılımcıları ve üyelerimize teşekkür eder, Salgın sonrası Özbekistan ‘a Ticari İş gezisi yapacaklarını ayrıca  Covid-19 sürecinde de Ülkemiz ve ilimiz ticaret hacmini geliştirmeyi MÜSİAD olarak her zaman  öncülük edeceklerini söyleyen MÜSİAD Karaman Şube Başkanı İbrahim Taşbaş toplantımızın hayırlara vesile olmasını diledi” denildi.