Karaman Minik Atılım Spor Kulübü'nün  Kırşehir Deplasmanında 5 Oyuncusu Hastanelik Oldu

TAKİP ET

Karaman'ı Türkiye Kadınlar Hentbol 1. Ligi B grubunda temsil eden Minik Atılım Spor Kulübü bugun Kırşehir deplasmanında galip gelebileceği maçta hakemin yanlış yönetiminin kurbanı oldu.

Ligin 7. Haftasında Kırşehir Belediye Gençlik Spor Kulübü ile karşılaşan Karaman Minik Atılım Spor Kulübü maçtan 22-19 mağlup ayrılan taraf olurken maç sırasında rakip takımın sert oyunu sonucu temsilcimizin 5 oyuncusu sakatlanarak hastaneye kaldırıldı.
ÖNLEM ALINMAZSA ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA MAÇA ÇIKMAYACAĞIZ
Maç sonrasında Karaman Minik Atılım Spor Kulübü yönetiminden sert bir açıklama geldi. Açıklamada, “Bugün Kırşehir Belediye Spor Kulübü ile oynadığımız maçtan mağlubiyetle ayrılıyoruz. Hiçbir zaman hiçbir mağlubiyetimizi hakemlere bağlamadık, sorunu hep kendi oyunumuzda aradık. Fakat bu defa bu maçı bağlıyoruz, çünkü Kırşehir’den mağlubiyetle ayrılmamızın tek sebebi hakemdir. Gözlemci yokmuydu diyeceksiniz. Evet vardı. Kırşehir Hentbol İl Temsilcisiydi sahada ki gözlemci! Hentbol sert bir spor bunu hepimiz biliyoruz ancak sertlik demek oyuncuların sağlığını tehlikeye atmak demek değildir. Benim için skordan önce her zaman sporcularımın sağlığı önemlidir. Şu an 5 tane sporcum hastaneye kaldırıldı ve durumları şuan kötü. Sıçramaya kalkmış oyuncularımızı formadan çekip yere yapıştıran ve kafalarını, bellerini zemine çarpmasına sebep olan bir savunma varken bunlara göz yuman hakemler, hentbol da formadan çekmeye ceza yok yanlış biliyorsun diyen bir gözlemci var... Arkası dönük kızımıza tokat atan sporcuya ceza verilmemesi ve hakemin ben sert savunma seviyorum bu da çarpışma demesi var... Basit hatalarını saymıyorum bile... Eğer sporcunun sağlığını koruyacak şekilde bir hakemlik yapamıyorsanız hiç yapmayın. Bana skorun değil şu an hastanede yatan 5 sporcumun sağlığının hesabını verin. Karşı rakip yapınca sert oyun biz yapınca saha da 3 kişi kaldık. Sporcularımız sakatlanıyor diye hakeme yaptığımız itirazda yediğimiz kırmızı kart... Bunun hiçbir açıklaması yoktur. Devre arası sahaya girdik hakeme itirazlarımızı anlattık, itiraza değil sahaya girdik diye ceza yedik. Devre arasında nereye gidecektik. Hepsini geçtim tekrar alın maç sizin olsun. Bana skorun değil oyuncularımın sağlığını nasıl riske attınız bunun hesabını verin. Ve anladık ki hentbol da bunlar değişmeyecek, buna bir önlem alınmazsa haftaya oynayacağımız Antalya Maltepe Spor Kulübü maçına çıkmayacağız” dendi.
Ligin 7. Haftası sonunda oynanan karşılaşmalarda alınan sonuçlar şöyle;
KIRŞEHİR BLD GSK 22- KARAMAN MİNİK ATILIM SK 19
GÖKTÜRK GSK  31-MUDANYA BLD 33
ANTALYA GAZİ GSK 36-HOCA AHMET YESEVİ SK 22
İZMİR GENÇLİK HİZ VE GSK 24-BOLU BELEDİYESİ SK 28
MALTEPE SK 27-POLATLI BELEDİYESİ SK 33