Karaman Milli Eğitim Müdürlüğünden Öğretmenlere Uyarı 'Hiçbir Şekilde Yardımcı Kaynak Kitap Aldırmayın'

TAKİP ET

Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Milli Eğitim Bakanlığınca öğrencilere dağıtımı yapılan yardımcı kaynak kitaplarıyla ilgili olarak yazılı basın açıklaması yapıldı.
İl müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Milli Eğitim Bakanlığımızın ücretsiz ders kitabı çalışması kapsamında ülke genelinde bu yıl 153 milyon ders kitabı ve ilk kez bu yıl hayata geçirilen uygulama ile 136 milyon yardımcı kaynak kitabın öğrencilerimize ücretsiz dağıtımı yapıldı.
Bu doğrultuda Devletimizin imkânlarıyla sağlanan fırsat eşitliği kapsamında ilimizde 2. sınıftan 12. sınıfa kadar bütün sınıf düzeylerinde 91 çeşitten oluşan toplam 290 bin yardımcı kaynak kitap ilçeler dâhil okullarımıza ulaştırıldı.
Ayrıca çocuklarımızın gelişim düzeylerine, sınıf seviyelerine ve eğitim programlarına uygun içerikle hazırlanan http://yardimcikaynaklar.meb.gov.tr ve https://ogmmateryal.eba.gov.tr/ İnternet adresleri üzerinden öğrencilerimize yönelik içerik desteği devam etmektedir.
Velilerimize, hiçbir şekilde yardımcı kaynak kitap aldırılmaması veya temini şeklinde telkinde bulunulmaması konusunda okul yöneticilerimize ve öğretmenlerimize gerekli uyarı ve talimatlarda bulunulmuştur. Kamuoyuna saygı ile duyurulur." denildi.