KARAMAN MERKEZE VE ERMENEK'E MAKER ATÖLYESİ KURULACAK

TAKİP ET

Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) ve Konya Ovası Projesi Kırsal Kalkınma Programı (KOP) iş birliğinde yürütülen projeler açıklandı. Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından açıklanan projeler kapsamında 2017 – 2018 eğitim öğretim yılında uygulanan ve devam eden 7 projeye yer verildi. 7 proje içerisinde yer alan Ermenek İlçe Milli Müdürlüğü ortaklığında gerçekleşmesi planlanan “Dijital Ufuklarda Üreten Nesiller” projesiyle Karaman merkeze ve Ermenek’e Maker Atölyesi kurulacak.

“Dijital Ufuklarda Üretilen Nesiller” projesinin amacı: Bireyleri tüketicilikten üretime, keşfetmeye, dünyayı olumlu yönde değiştirmeye ve girişimciliğe yönlendirmek.

Proje ile ilimiz bireylerine teknoloji okuryazarlığı, 21.yy becerileri ve bilimsel düşünme yeteneği kazandırılacak. Sanat, zanaat, algoritmik ve tasarım odaklı düşünme sağlanacak. 21 .yy meslek dallarına nitelikli iş gücü sağlanmasına katkıda bulunacak.

Maker atölyelerinde ahşap ve metal CNC, elektronik, robotik, kodlama gibi ileri teknoloji kategorilerinde üretim yapılabilecek.

680 bin TL’lik bütçe ile hayata geçirilmesi planlanan projeye MEVKA 510 bin TL, Ermenek Belediyesi 20 bin TL, eş finansman ise 150 bin TL destek verdi.