Karaman Merkezde Kovid Vaka Sayıları Azaldı, Ölü Sayısı 23'e Çıktı

TAKİP ET

*Hasta sayısındaki düşüş karşısında son bir hafta içerisinde 5-6 hastanın daha hayatını kaybettiği ve Kovid’ten ölüm sayısı 23’e yükseldi.

*Vatandaşların Filyasyon ekiplerinin uyarı ve önerilerine rağmen Hastaneye gitmeleri ve Tatil dönemi nedeni ile rapor talepleri nedeniyle Hastane yoğunluğunun arttığı, bulaş riski nedeniyle vatandaşların ekiplerin önerilerine ve kurallara uymaları istendi.

Karaman’da koronavirüs (Kovid-19) vakalarında azalmaların yaşandığı, bu azalma ile beraber hastane yoğunluğunun arttığı öğrenildi.

Gazetemizin edindiği bilgilere göre, Karaman’da koronavirüs vakalarının azalmasının ardından Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde özellikle polikliniklik servislerinde vatandaş yoğunluğunun arttığı bildirildi.

Aileden bir üyenin pozitif vaka çıkmasının ardından hastanede tedavi altına alınırken aile bireyleri de hastaneye gelerek yoğunluk oluşturulduğu öğrenildi. 

Yetkililer böyle durumlarda pozitif vakanın haricinde aile bireylerinin hastaneye gelmemeleri tavsiyesinde bulunarak filyasyon ekiplerinin hasta yakınlarıyla görüştükleri aktarıldı.

Bu arada özellikle tatil döneminde bazı vatandaşların rapor almak için hastanelere akın ettikleri açıklandı. Rapor için vatandaşların hastaneye gelmesiyle birlikte hastanede de yoğunluk oluştuğu bildirilirken, vatandaşların rapor için koronavirüsle mücadele kapsamında hastaneye gelmemeleri istendi. 

HASTANEDE 190 HASTA YATIYOR, İLÇELERDE VAKA SAYISI ARTTI

Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bugün itibariyle 190 hastanın koronavirüs kapsamında hastaneye tedavi altına olduğu bu hastalardan 90’ının ise pozitif vaka ile yatarak tedavide olduğu, 100 hastanın da test kontrolleri nedeni ile yattığı öğrenildi.

Bu arada, Hasta sayısındaki düşüş karşısında son bir hafta içerisinde 5-6 hastanın daha hayatını kaybettiği ve Kovid’ten ölüm sayısı 23’e yükseldiği öğrenildi.

Türkiye genelinde son günlerdeki vaka artışlarının Karaman İlçelerinde de görüldüğü ve İlçelerde de vaka sayılarındaki artışın dikkat çektiği gözleniyor. 

Yetkililer, önemli bir durum olmadıkça vatandaşların hastaneye gelmemeleri tavsiyesinde bulunarak, filyasyon ekiplerinin uyarılarına uymalarını ve koronavirüs kurallarına uymaları tavsiyesinde bulundu.