Karaman Mavi'ye döndü

TAKİP ET

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 26 Haziran-2 Temmuz tarihleri arasında illere göre 7 günlük her 100 bin kişide görülen Kovid-19 güncel vaka sayılarını açıklamıştı. Açıklanan son güncel verilere göre Karaman'ın vaka sayısındaki düşüşü devam ederken, virüsün en çok artış gösterdiği 27 il kırmızı kategoride yer alırken içinde Karaman'ın da bulunduğu 54 il maviye döndü.

KARAMAN İLLERİN AŞI KARNESİ TABLOSUNDA TURUNCU KATEGORİDE

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bayram öncesinde 18 yaş üzeri vatandaşların en az yüzde 70'ini aşılamayı planladıklarını belirterek illeri aşı yüzdelerine göre sınıflandırdıklarını söyledi.

Aşılamada yüzde 75'in üzeri mavi, yüzde 65'in üzeri sarı, yüzde 55'in üzeri turuncu, yüzde 55'in altındakiler ise kırmızı olarak sınıflandırıldı. Karaman 6 Temmuz Salı tarihli tabloda yüzde 57.2'lik aşılama oranıyla turuncu kategorideki iller arasında yer aldı.

KARAMAN'DA AŞI OLANLARIN SAYISI 168 BİNİ GEÇTİ

Koronavirüs aşılama sürecinde Karaman 7 Temmuz Çarşamba saat 14.13 itibariyle aşılama sayısında 168 bin 35 kişi oldu. Bunlardan 110 bin 312'sine birinci, 51 bin 826'sına ise ikinci doz aşı yapıldı.

Türkiye genelinde ise 55 milyon 141 bin 734 kişiye korona virüs aşısı yapılırken, 36 milyon 788 bin 947 kişiye birinci, 16 milyon 166 bin 145 kişiye de ikinci doz aşısı uygulandı.

Koca, " Şu an odaklanmamız gereken konu aşı. Toplumsal bağışıklık için en az yüzde 70 oranında aşılanmanın gerekliliğini biliyoruz. O nedenle bütün illerimizi harekete geçirerek, bütün teşkilatımızın aşıda nerede olduğunu görmesi gerekiyor. Aşılama bazı illerimizde çok düşük. O düşüklük görülüyor olmalı. Gerektiğinde vatandaşın ayağına giderek aşıyı yapıyor olmalıyız. Bayramda bir hareketlilik olacağını biliyoruz. Yeni tabloda çıkarılan bir şey yok. Vatandaşımız, ilindeki durumu, toplam aşı durumunu, en az bir aşı devamında iki doz aşının oranını merak ediyor. İki doz aşının oranlarını il bazında veriyor olacağız. Bunun dışında vaka sayısı, vefat sayısı, iyileşen hasta sayısı, test sayısı önemli; bunları yine vermeye devam ediyoruz. Pnömani oranı dahil olmak üzere hasta, ağır hasta gibi verileri de haftalık olarak vermeye devam edeceğiz" diye konuştu.




karaman covıd-19 vaka sayısı artış gösteren iller azalan iller aşı tablosu