KARAMAN MADENİ TORNACILAR ODASINDAN ARABAŞI GECESİ

TAKİP ET

Karaman Madeni Tornacılar Kaynakçılar Oto Motor ve Benzeri Tamirciler Esnaf Odası, arabaşı gecesi düzenledi.

Düğün Park'ta düzenlenen geceye, CHP Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver, Karaman Valisi Fahri Meral, AK Parti Karaman İl Başkanı Mehmet Er, MHP İl Başkanı Oktay Yılmaz, Karaman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bayram Uysal, AK Parti Karaman Belediye Başkan Adayı Mahmut Sami Şahin, MHP Karaman Belediye Başkanı Adayı Savaş Kalaycı, CHP Karaman Belediye Başkan Adayı Emin Ege, STK temsilcileri, oda başkanları ile davetliler katıldı.

Oda Başkanı Cemal Özbay, yaptığı konuşmada, arabaşı gecesini geleneksel hale getirerek her yıl düzenlediklerini belirtti.

Programda emeği geçenlere ve programa katılım sağlayanlara teşekkür eden Özbay, "Amaç yalnızca çorba içmek değil. Sabahları besmele ile atılan adımlar, akşamları şükürle indirilen kepenkler esnaf ve sanatkarların asilliğini temsil eder. Bizlerde esnaf ve sanatkarlar olarak bu geleneği devam ettirmekteyiz. Rızkının peşinde olan, helal haram ayrımını hayatı boyunca gözeten, kazandığı zaman şımarmayan, zor durumda olduğu zamanlarda da dua eden ve sabır gösteren esnaf ve sanatkar arkadaşlarım" dedi.

Konuşmaların ardından misafirlere, arabaşı ikram edildi.

Meslekte 40 yılını doldurmuş 12 ustaya ve kalfalara plaketleri takdim edildi.