Karaman Lisesi 50.Yılı Buluşması 7 Eylül'de

TAKİP ET

Karaman Lisesi 1974 Ve 1975 Yılı Mezunları İle İlk Yatılı Öğrencilerin 50.Yılı Buluşması 7 Eylül'de Karaman Lisesi'nde Gerçekleşecek

Karaman Lisesi Yatılı Öğrenciler Adına Yapılan Açıklamada şöyle denildi;:

“Karaman Lisesi’nde 6 yılı birlikte geçirdiğimiz arkadaşlarımız sevgi ve saygı ile selamlıyoruz. Eğitim öğretimimiz süresince bizlere emek veren okulumuz yöneticileri ve öğretmenlerimize şükranlarımızı sunuyoruz.

Bu yılki buluşmayı özel kılan birkaç neden var. Bunlardan biri biz Yatılı (Pansiyonlu) öğrencilerin Karaman’a gelişimizin 50. Yılı olması… Bizler, pansiyona 1969 yılında Antalya, Afyonkarahisar ve Konya il ve ilçelerinden gelenler, Karaman Lisesinin ilk yatılı öğrencileriydik.

50 yıl önce 1969 yılında Karaman’a geldiğimizde 12 yaşındaydık. Sınav kazanmış olmanın sevinçli heyecanını yaşıyorduk. Ama içimizde korku da vardı. Parasız yatılı olmanın ne olduğunu ve nereye geldiğimizi bilmiyorduk. Büyük çoğunluğumuz köylerden gelmiştik. Ana babalarımız ve arkadaşlarımızdan ilk ayrılışımızdı. Karaman bizim ilk gurbetimizdi.

1969 Yılı dünyada insanoğlunun Ay’a ilk ayak bastığı yıl olarak tarihe geçti. Biz yatılı öğrencilerin Karaman’a gelmemizin gerek kişisel gerekse sosyal yaşamımız bakımından ne denli büyük bir adım olduğunu yıllar sonra çalışma hayatına başlayınca fark edecektik.

Karaman o yıllarda bir köy çocuğunun hayal edemeyeceği güzellik ve düzen içindeydi. Tertemiz bir şehirdi. Burada gerçek anlamda bir kent kültürüyle karşılaştık. Karaman halkı içtenlik gösterdi ve bizleri misafirleri olarak kabul etti. Ortaokula başladığımızda kendimizi lise eğitim öğretimi atmosferinde bulduk. Çevremizdeki her şey bize göre çok ilerideydi. O ileri hedeflere ulaşmaya çalıştık.

Okulumuzda Karamanlı öğrencilerle oluşan arkadaşlığımız, yaşadığımız “gurbet acısını” azaltmamıza yardımcı oldu. Arkadaşlarımız bizlere dost ve kardeşçe davrandı. Bizimle birlikte hüzünlendiler, birlikte sevindiler. Bu seneki buluşmayı anlamlı kılan ve değer katan en önemli özellik arkadaşlarımızın bugün, 50 yıl sonra da yanımızda olmalarıdır. Kendilerine müteşekkiriz. Diğer taraftan öğretmenlerimiz

disipline önem verdiler ama karşılaştığımız zorlukları aşmamız için ana babalarımız kadar da hoşgörülü davrandılar.

Şimdi 50 yıl sonra yeniden Karaman’a gelmenin heyecanı içindeyiz. Hayatımızın önemli dönüm noktalarının başında gelen bu şehirde yeniden bulunmaktan mutluyuz. Bu yılkı buluşmamızın sağlıklı biçimde düzenlenip yürütülmesi için bizlerden desteklerini esirgemeyen Karaman Valimiz Sayın Fahri Meral’e içten teşekkür ediyor saygılarımızı sunuyoruz.

Bu vesile ile saygıdeğer öğretmelerimize, değerli arkadaşlarımıza ve Karaman Halkına “pansiyonlu çocuklar” olarak ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Sağlık ve esenlik dileklerimizi sunuyoruz.”

KARAMAN LİSESİ 1969 GİRİŞLİ PANSİYONLU ÖĞRENCİLER.

PROGRAM:

7 EYLÜL CUMARTESİ

SAAT: 12:00- LİSE PANSİYONUNDA BULUŞMA VE ÖĞLE YEMEĞİ

SAAT:14:00- LİSE TOPLANTI SALONUNDA TANIŞMA TOPLANTISI

SAAT:19:00- KENT OTELDE AKŞAM YEMEĞİ VE KONAKLAMA

8 EYLÜL PAZAR

SERBEST ZAMAN VE ÇEVRE GEZİSİ