KARAMAN'LI DİŞ DOKTORU HEMŞERİMİZDEN VEFA ÖRNEĞİ

TAKİP ET

*İstanbul'da özel bir hastanede mesul müdür olan Diş Hekimi Dt M.Bilal Alkan, şehrimizde kuran kursu öğrencilerine diş taraması yaptı.

KARAMAN’LI DİŞ DOKTORU HEMŞERİMİZDEN VEFA ÖRNEĞİ

İstanbul’da özel bir hastanede mesul müdür olan Diş Hekimi Dt M.Bilal  Alkan,  şehrimizde kuran kursu öğrencilerine  diş taraması yaptı.

İstanbul’da özel bir diş sağlığı hastanesinde mesul müdür olarak çalışan Dt.M.Bilal Alkan, şehrimize geldiği sıla-ı rahim sürecinde boş durmayarak büyük bir vefa örneği gösterdi ve Kuran Kursu öğrencilerine önce seminer verdi sonra da diş taramalarını yaptı.

SAĞLIK AĞIZDA BAŞLAR
Karaman Müftülüğü’ne bağlı Zembilli Ali Efendi Kuran Kursu hafızlık grubu öğrencilerine önce bir diş sağlığı konusunda bilgi veren Diş Hekimi M.Bilal Alkan, ağız ve diş sağlığı hakkında ilginç ve farklı bilgiler verdi. İnteraktif olarak gerçekleştirilen seminerde öğrencilerin sorularını da cevap veren Alkan, aslinda sağlığın ağızda başladığını özellikle Kuran eğitimi alan bireylerin ve hususiyetle de hafızlık çalışanların ağız bakimi konusunda hassas olmalarının önemine değindi. Diş fırçalarının mutlaka altı ayda bir değiştirilmesi gerektiğine işaret eden Alkan, diş fırçalamanın basit görülmemesi gerektiğini belirterek şunları söyledi: “Dış sağlımız çok önemlidir. Uzun ömürlü ve sıhhatli yaşamanın yolu ağızdan geçer. Diş fırçalarımızı en az altı ayda bir değiştirelim. Misvak kullanıyorsak da her kullanımdan sonra temizliğine dikkat etmeli, yeniden açmalıyız. Diş hekimine gitmekten korkmayın, senede bir defa gitmeniz sizin başta böbrek olmak üzere birçok organınızın daha rahat çalışmasını sağlayacaktır.”
SÜT VE PEYNİRİ İHMAL ETMEYİN
Diş sağlığında süt ve peynirin önemine de değinen Alkan, maalesef bu iki ürün günümüzde ihmal edildiğine vurgu yaptı. Alkan, özellikle çocuklarda diş fırçalamanın erken yaşta öğretilmesi gerektiğine de işaret ederek diş fırçalamak için en az 3 dakikanızı mutlaka ayırın, fırçanın ağza girmiş olması yetmez onun doğru ve düzenli bir şekilde dişlere temas etmesi de önemli, dedi. Kurs hocalarından H.Selman Altın da  seminer sonunda bu tarz kurs ve yurt ortamlarında öğrencilerin moral ve motivasyonlarının önemli olduğunu belirterek, sağlıklı olan bireylerin daha başarılı olacağını hatırlattı. Altın, İstanbul’dan bir hemşerilerinin gelip burada diş taraması yapmasından dolayı Diş Hekimi M.Bilal Alkan’a teşekkürlerini iletti.