Karaman-Konya Hızlı Tren Hattının Açılışı İçin Yeni Bir Tarih Daha: 29 Ekim

TAKİP ET

Yapımı kadar açılış tarihi de yılan hikayesine dönen ve her yıl birkaç kez siyasiler tarafından açılış tarihi verilen Konya-Karaman Hızlı Tren hattı için yeni bir tarih daha belirlendi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun geçtiğimiz hafta A Haber’in özel yayınında “Karaman-Konya hızlı tren hattını önümüzdeki ay içinde hizmete açmayı planlıyoruz” açıklamalarının ardından geçtiğimiz gün Karaman’a gelen Devlet Demir Yolları Genel Müdürü Metin Akbaş hat güzergâhında ve Tren İstasyonlarında incelemelerde bulundu.

Devlet Demir Yolları Genel Müdürü Metin Akbaş, Konya Hızlı Tren Garında yaptığı incelemenin ardından test sürüşü yapan Hızlı Tren ile Karaman’a gelerek hattı test etti.

Akbaş, Karaman’a gelmeden önce Arıkören Garında da incelemeler yaptı. Daha sonra Karaman Tren garına gelerek burada da garın durumuyla ilgili olarak yetkililerden bilgiler aldı.

Genel Müdür Akbaş Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Hızlı, konforlu, çevreci ve emniyetli ulaşımın tüm bileşenlerini altyapı ve üstyapı sistemlerimizde kullandığımız hattımızın Karaman kesiminde saha incelemelerimizi gerçekleştirdik. Çalışmaların her aşamasında emeği olan demiryolcularımızla hasbıhal ettik” dedi.

Akbaş, Karaman’ın hızlı trene kavuşması için tüm hazırlıkları yaptıklarını resmi olmamakla birlikte Karaman-Konya arasındaki hattın açılışını 29 Ekim’de yapmayı planladıklarını söyledi.