Karaman-Konya Hızlı Tren Hattında 220 Bin Yolcu Taşındı

TAKİP ET

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Karaman-Konya Hızlı Tren Hattında 220 bin yolcunun taşındığını bildirdi.
Karaismailoğlu, Ankara Demirspor Kulübü Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen iftar programında TCDD ve TCDD Taşımacılık AŞ personeli ile bir araya geldi.
Karaismailoğlu, iftar programının ardından açıklamalarda bulundu.
"Konya-Karaman arasındaki ulaşım süresini 40 dakikaya indiren hattımızda, açıldığı 8 Ocak 2022’den bu yana 220 binin üzerinde yolcu taşıdık. Hızlı tren hattımızı, Gaziantep’e kadar ulaştıracağız. Yapımı büyük oranda tamamlanan Ankara-Sivas hızlı tren hattımız ise bir diğer önemli projelerimizden. Saatte 250 kilometre hızda seyahat etmeye uygun nitelikte olacak hattımızda 49 tünel ve yine 49 adet viyadük bulunmaktadır."
Salgın sürecinin yurt içi ve yurt dışı yük ve yolcu taşımacılığında demir yollarının önemini bir kez daha gösterdiğine dikkati çeken Karaismailoğlu, "Salgın sürecinde, 2020 yılında 36 milyon ton olan yük taşımasını yüzde 10 artırarak 2021 yılında 38 milyon ton üzerine çıkardık. Serbestleşme ile birlikte 2021 yılında demir yolu yük taşımacılığında özel sektör payı da yüzde 13’e çıkmıştır." dedi.

YHT seferlerine bir zam daha! Karaman-Konya Seferleri Ne Kadar Oldu?