Karaman kırmızıdan maviye dönmeye başladı

TAKİP ET

Karaman'da koronavirüs önlemleri ve aşılamanın devam etmesiyle risk haritası yüksek riski işaret eden kırmızı renkten, düşük riski temsil eden mavi renge dönmeye başladı.

Yaz aylarında artan koronavirüs vakalarının ardından alınan tedbirler ve aşılamanın hızlı bir şekilde yapılmasından dolayı Sağlık Bakanlığının Hayat Eve Sığar (HES) Uygulamasında Karaman kent merkezinde kırmızı alanlar mavi renge dönmeye başladığı gözlendi.

Ağustos ayındaki haritada kent merkezi tamamen kırmızı renkle kaplıydı. Bugün itibariyle haritada ise seyrek kırmızı renkler yer alırken, çoğu alan ise mavi renge dönmeye başladı. 

Yetkililer, vatandaşların en az iki doz aşı yapmaları çağrısında bulunarak, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uymalarını istedi.  

VAKA SAYILARINDA DÜŞÜŞ VAR

Karaman'da vaka sayılarında düşüşlerin devam ettiği öğrenildi.

Gazetemizin edindiği bilgilere göre, Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde koronavirüsten dolayı yatan hastalarda azalmaların yaşandığı öğrenildi.

Günlük hastanenin olası vaka polikliniğine müracaat sayısının 350-450'lere düştüğü açıklandı. Müracaat eden hastaların ise 150-200 arasında pozitif vaka çıktığı bildirildi. 











karaman karaman haber mavi kırmızı hes harita hes harita