KARAMAN KIRMIZI ET ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİNDEN ÜRETİCİLERE "MÜJDE"

TAKİP ET

Kırmızı Et Üreticilerinin en büyük sorunlarından biri olan 'mera fonu' yapılan çalışmalar sonucunda kaldırıldı.

Konu hakkında bilgi veren Karaman İli Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Seçkin Başpınar, “Üreticilerimizin her fırsatta dile getirdiği sorunlardan biri olan mera fonu kesintisi Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliğimiz tarafından yapılan yoğun çalışmalar sonucu kaldırıldı. Bu çalışmada emeğe geçen herkese ve Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliğimize üreticilerimiz adına teşekkür ederim.

Mera Fonu ile ilgili kanun değişikliği şu şekilde;

Vergi Kanunları İle Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ( Kanun No 7161 Madde- 24) 18 Ocak 2019 tarihinde resmi gazete de yayınlanmış olup, bu kanunda yapılan değişiklikle ; Üreticilerden satın alınan sütün satın alma bedelinin binde 1’i oranında, süt işleyen kuruluşlarca yapılan mera fonu kesintisi ile, Yurt içinde yetiştirilen ve satışı yapılan büyük ve küçükbaş canlı hayvanların satış bedellerinin binde1’i oranında satıcılarından alınacak mera fonu payı kaldırılmıştır.

Merkez Birliğimiz bu tarz çalışmaları her zaman sürdürecektir, üreticilerimize müjdeli haberler vermeye  devam edeceğiz.

Üreticilerimize hayırlı olsun” dedi.