Karaman Kent Meydanı Projesi'nde Neler Oluyor? (I)

TAKİP ET

*Geçtiğimiz dönem Belediyesi tarafından projesine son şekli verilen ‘Kent Meydanı Projesi’nin ‘Millet Bahçesi’ Projesine dönüştürüleceği öğrenilirken, görüştüğümüz pek çok Karamanlı ‘Millet Bahçesi’ Projesinin merkezde yapılmasının yanlış olacağını belirterek tepki gösterdi.

*Karamanlı Vatandaşlar Millet Bahçesinin yapılacak yere bir canlılık getirmesi ve şehir merkezinin rahatlamasını sağlayacak bir yere yapılmasının daha mantıklı olacağını vurguladılar.

            Karaman’da yaklaşık 10 yıl önce başlanan (Kamil Uğurlu döneminde) Kent Meydanı projesi bu geçen uzun süre içerisinde projede birçok değişiklik yapılmasına, hatta geçtiğimiz dönem eski Tekel Binası ve Kale İlkokulu ile Yunus Emre Ortaokullarının da yıkılarak ilk etabının ihalesi beklenirken hiçbir ilerleme sağlanamadan ne ihale yapıldı ne de bir çivi çakıldı. Ardından da Mart 2019’da yapılan Yerel Seçimlerinde Belediye Yönetimi MHP’ye geçti.

            Belediye Yönetiminin değişmesi ile Kent Meydanı Projesi için beklentiler sürerken, yaptığımız araştırmada Projenin ‘Millet Bahçesi Projesi’ olarak değiştirilmek ve AK Parti Hükümetinin tüm İllerde kurmayı düşündüğü Millet Bahçeleri Projelerinin Karaman’da Kent Meydanı Projesinin ilk etabı olan Aktekke Camii ile Kale arasındaki yerin belirlendiği öğrenildi.

            Gazetemizin konu ile ilgili vatandaşlarla yaptığı görüşmelerde, Millet Bahçesi Projesi’nin Karaman merkezine yapılmasının merkezde trafik başta olmak üzere birçok sorunu da beraberinde getireceği, Millet Bahçesi Projesinin merkezin yükünü hafifleten/dağıtan şehrin daha değişik bir yerine yapılarak cazibe merkezinin buralara kaydırılmasının daha doğru ve mantıklı olacağı görüşü hakim oldu.

            Vatandaşlar Millet Bahçesinin Yunus Kent veya Doğu Kışla taraflarına yapılarak buraların da canlanması ve cazibe merkezi haline getirilebileceğini, ancak Kent Meydanına yapılması halinde merkezin yükünün daha da artacağı ve bir kilitlenmenin ortaya çıkacağına vurgu yaptılar ve bunun yanlış bir düşünce olduğunu belirterek tepki gösterdiler.

            Konu ile ilgili araştırmalarımızı ve proje ile ilgili kişi, kurum ve vatandaşların da görüşlerini alarak konuya açıklık getirmeye devam edeceğiz.