'KARAMAN KAYAGÜLÜ' TÜR EYLEM PLANI ÇALIŞTAY TOPLANTISI YAPILDI

TAKİP ET

İlimiz Ayrancı İlçesine bağlı 2 Köy çevresinde ve yalnızca bu bölgeye özgü bir bitki türü olan ‘Karaman Kaya Gülü’ ile ilgili Doğa Koruma ve Milli Parklar Karaman Şube Müdürlüğü türü tehdit altında olması nedeni ile özellikle yöre halkını bilgilendirmek ve bitkiyi korumak amacı ile bir Eylem Planı Çalıştayı düzenledi.

Konu ile ilgili Şube Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şöyle denildi;

“Dünya üzerinde sadece İlimiz Ayrancı İlçesi'ne bağlı Kayaönü ve Küçükkoraş Köyleri ve Çakırdağ sınırlarında yetişmekte olan Karaman Kayagülü (Aethionema Karamanicum), oldukça izole ve dar bir yayılış alanına sahip ve dolayısıyla yüksek derecede tehdit altındadır.

Karaman’a özgü ve yüksek derecede tehdit altında bulunan bu tür için Şube Müdürlüğümüzce "Karaman Kayagülü Tür Eylem Planı" kapsamında 10.08.2018 Cuma günü Ayrancı’da çalıştay toplantısı yapılmış olup, toplantıya ilgili kurum, kuruluş yetkilileri, muhtarlar ve STK'lar katılmıştır. Çalıştay toplantısına Şube Müdürü Mustafa Alkan tarafından açılış konuşması ile başlamış, uzmanlarımız Selçuk Üniversitesinden Prof.Dr. Kuddisi Ertuğrul ve Prof.Dr. Osman Tugay tarafından, ilgili endemik türün bölgemiz açısından önemi ve koruma stratejileri hakkında detaylı bilgi verilmiştir. Daha sonra katılımcılar tarafından soru cevap şeklinde devam eden çalıştay, katılımcıların görüş ve önerilerinin alınmasının ardından tamamlanmıştır.”