KARAMAN KARAYOLLARI İŞÇİLERİNİN GREVİ SONUÇ VERDİ

TAKİP ET

Karaman Karayolları Müdürlüğünde çalışan taşeron işçileri çalıştıkları taşeron firmanın değişmesi üzerine yeni taşeron firmayla yapılan anlaşmada yaşanan sıkıntılardan dolayı iş bırakma eylemi yaptı. Grev haberini alan taşeron firma sahibinin Müdürlüğe gelerek işçilerin taleplerini yerine getirme sözü vermesiyle grev sona erdi.

Daha önce çalıştıkları firmanın sağladığı imkanı hakları yeni firmanın sağlamaması greve giren Karaman Karayolları Müdürlüğünde çalışan taşeron işçileri, sorunlarını AK Parti Karaman Milletvekili Recep Şeker ve CHP Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver’e anlattı.

İlk önce Vekil Ünver’le görüşen işçiler daha sonra Vekil Şeker ile görüştü. İşçilerin grev haberini alan firma sahibi Cem Oflaz, Karaman Karayolları Müdürlüğüne gelerek Vekil Şeker’le birlikte işçileri dinledi. İşçilerin sorunlarına kulak veren firma sahibi Oflaz, daha önceki firmanın işçilere sağladığı servis ve yemek imkanını kendilerinin de sağlayacağının sözünü verdi.  Karaman Karayolları Müdürlüğünde çalışan 3 işçinin de yeni firmada işe alınmamasına tepki gösteren işçiler, bu 3 işçinin de işe alınmasını istedi. Bu isteği de yanıtsız bırakmayan firma sahibi Oflaz, 3 işçinin işe alınacağını kaydetti. 4 yıldır aynı maaşı aldıklarını dile getiren işçilerin zam istemesi üzerine devreye giren Vekil Şeker firma sahibi Oflaz ile görüşerek işçilere 75 lira zam yapılmasını talep etti. Firma sahibi Oflaz bu isteği de kabul etmesiyle işçilerle işveren arasındaki anlaşmazlık sona erdi.

 Grev, firma sahibi Oflaz ile işçileri temsil eden bir işçinin el sıkışmasıyla sona erdi.