Karaman İŞKUR İş Kulübü Eğitim Hizmetlerine Devam Ediyor

TAKİP ET

İŞKUR İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “İŞKUR İl Müdürü Şevket Sarıkaya kurumumuz bünyesinde bulunan İş Kulübümüz de Lise öğrencilerimize Meslek Danışmanlığı üniversite öğrencileri ve iş arayan vatandaşlarımıza ise kariyer danışmanlığı eğitimleri verilmektedir.

Kariyer danışmanlığı kapsamında Hobiler, Kişilik Testleri, İstihdam Edilebilirlik Becerileri, Özgeçmiş Hazırlama, İş Arama Kanalları, ,Beden Dili, Mülakat Teknikleri eğitimleri verilerek kişinin kendini tanıması ve kendisine en uygun kariyer planını yapması hedeflenmektedir.

Meslek Danışmanlığı kapsamında verilen eğitimle öğrencilerin kendi potansiyellerini keşfetmeleri, yeteneklerini, güçlü yönlerini ortaya çıkarmaları ve hedeflerine motive bir şekilde ilerlemeleri için profesyonel destek verilmektedir.

İŞKUR İl Müdürü Sarıkaya Kovid-19 salgınından önce eğitime katılmış olan üniversite öğrencilerine katılım belgelerini takdim etti. Ayrıca, bu eğitimlerin organize edilmesinde emeği geçen Karaman Oğlu Mehmet Bey üniversitesi Topluluklar başkanı Sayın Murat Tosuna teşekkür etti.

 İŞKUR  olarak bu yönde Türkiye’nin dört bir tarafında benzeri eğitim programları düzenliyor ve üniversitelerle işbirliği yapıyoruz. Üniversitemiz ile de ortak organizasyonlar yapmaya devam edeceğiz.

Bu eğitime katılmak isteyen öğrencilerimizin https://docs.google.com/forms/d/14sGfSdrmtVFxGnjLDkfSHzNCNSakRbu3KOQEG7DBaW0/edit linki üzerindeki formu doldurmaları yeterlidir. 

 Meslek seçimine katkı sağlaması amacıyla öğrencilerimiz kurumumuz internet (www.iskur.gov.tr)  sitesinde yer alan Meslek Seçimi Test Bataryasını uygulayabilir ve test bataryası sonucunda hangi mesleklere uygun oldukları konusundaki bilgileri İş Kulübü Liderlerimizden öğrenebilirler” denildi.