Karaman'ın tek kadın muhtarı oldu

TAKİP ET

Kentteki 64 mahalle içinde tek kadın muhtar oldu

Karaman’da Raziye Ünlü, kentteki 64 mahalle içinde tek kadın muhtar oldu.

Seki Çeşme Mahallesi’nde 2 erkek 1 kadın rakibine karşı yarışan 2 çocuk annesi Raziye Ünlü (45), aldığı 207 oy ile en yakın rakibine 95 oy fark atarak kesin olmayan sonuçlara göre muhtar seçildi.

21 yıldır Seki Çeşme Mahallesi’nde ikamet ettiğini ve mahallesinde 11 yıl esnaflık yaptığını söyleyen Ünlü, esnaflık sürecinde mahalle sakinleri ile iç içe olmasının, bir problem olduğu zaman bire bir ilgilenmesinin muhtar olmasına katkı sağladığını belirtti.

Vatandaşlara yardımcı olmayı çok sevdiği için muhtar adayı olduğunu ifade eden Ünlü, “Bazı resmi dairelere gittiğim zaman, sen bunun neyi oluyorsun diye sorduklarında yakınıyım demektense ben mahallemizin muhtarıyım, mahalle sakinimin şu sorunu var dediğim zaman bu işi daha iyi çözebileceğime inanıyorum. Bütün resmi kuruluşlarımızla diyalog kurarken, çok iyi iletişim kurabileceğime tecrübeme güveniyorum. İyi bir hizmet vereceğime inanıyorum.” dedi.

2014 yılından bu yana muhtar olmayı düşündüğünü dile getiren Ünlü, “Geçen dönem muhtarımız azalık teklif etti, bir dahaki dönem sizi destekleyeceğim sözünü verdi. Bende bu dönem aday oldum ve kazandım. Bu yüzden mahalle sakinlerime teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Karaman’da 55’e yakın kadın muhtar adayının içinden sadece kendisinin muhtar olduğunu belirten Ünlü, çok gurur duyduğunu söyledi.

Muhtar seçilmesindeki sebebin mahallesi ve komşuları ile diyalog kurarken, kadın erkek ayrımı hiçbir zaman yapmaması olduğunu kaydeden Ünlü, şunları aktardı;

“Bir yere giderken bayan komşuma nasıl selam verip hayırlı işler diyerek geçtiysem, erkek esnaflarımıza da aynı şekilde davrandım. Azalığım dönemlerinde de erkek muhtar arkadaşlarımızla toplantılara katıldığımız zamanlarda da tek bayanım diye sıkıntı yaşamadım. Bana destek olan mahalle sakinlerime, komşularıma ve özellikle eşime teşekkür ederim.”

Mahallesi ile ilgili bazı projelerinden de bahseden Ünlü, “Özellikle yapmak istediğim hizmetlerden biri yaşlılarımızla, engellilerimizle ve ev hanımlarımızla ilgili bazı problemler olduğunu tespit ettim. Mahallemizin 65 yaş üzeri yalnız yaşayan bayanlarımız ile ilgili belediye başkanımızla ve İŞKUR ile görüşerek belirli günler temizlik görevlileri istemeyi düşünüyorum. Desteklerini istediğimde yardım alacağıma inanıyorum. Bazı kronik rahatsızlıkları olan yaşlı yatalak hastalarımız var, İl Sağlık Müdürü ve Başhakemimizle bunu görüşüp, belirli zamanlarda kendim bizzat başında olup bunların problemlerinde yardımcı olacağıma inanıyorum. Devletimizin vermiş olduğu bazı imkanlardan yararlandırmak istiyorum mahalle sakinlerimizi. Park, muhtar evi, tatlı su, okul giriş ve çıkışlarındaki trafik sorunu ve yardıma muhtaç aileler ile hayırseverler arasında köprü olmak gibi güzel projelerimiz var.” diye konuştu.