Karaman'ın Rengi Aşıya Rağmen, Risk Haritasında Gittikçe Kızarıyor

TAKİP ET

Karaman'da Koronavirüs aşı oranının yüksekliğine karşın artan corona virüs vakaları ile birlikte Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasındaki risk haritasında kent merkezinin birçok bölgesi yüksek riski temsil eden kırmızı renk ile kaplandı.

Risk oranının en yüksek olduğu bölgelerin başında kafelerin ve restorantların yoğun olduğu 1. İstasyon Caddesinin yanısıra İsmetpaşa, Yunus Emre, Atatürk Bulvarı, Kemal Kaynaş Caddesi, Mut Caddeleri, Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin de bulunduğu Gevher Hatun Mahallesi, TOKİ'ler bölgesi geliyor.

Karaman'da yaklaşık iki ay önce azalan corona virüs vakaları ile birlikte Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasındaki risk haritasında kent merkezi, yeşil renge dönmeye başlamıştı. Ancak vaka sayılarının yeniden yükselmesi ile birlikte 2 ay sonra HES uygulamasındaki risk haritasında kent merkezi yüksek riski temsil eden kırmızı renk ile kaplandı.

Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine günlük 400-500 civarında başvuru yapıldığı ve bu başvurulardan 150 ila 200'ünün test sonuçlarının pozitif çıkması, ayrıca Sağlık Bakanlığı tarafından her hafta açıklanan illere göre her 100 bin kişide görülen Koronavirüs vaka sayılarında ise Karaman 31 Temmuz-6 Ağustos tarihli haritada 162.18'lik vaka sayısına sahipti. Aşılanma oranında yüzde 69'luk dilimle aşı olanların sayısı 259 bini geçmesine karşın vakalardaki artışın önüne geçilemiyor.

Yaz mevsimiyle birlikte uzmanların ve görevlilerin uyarılarına karşın kentteki cadde ve sokaklardaki insan yoğunluğu devam ederken, maske ve sosyal mesafe kurallarına çoğu kez uyulmaması vaka sayılarındaki artışın önümüzdeki günlerde de yükseleceğine işaret ediyor.