Karaman'ın kovid kahramanları

TAKİP ET

Karaman'da Koronavirüs Başarısı

Yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yönelik tedbirlerin sıkı şekilde uygulanması ve vatandaşların da "Evde kal" çağrılarına uymasıyla Karaman, vakanın en az görüldüğü illerden biri olmayı başardı.

Türkiye'de koronavirüsün yayılmaya başlamasının ardından tedbirler hızla uygulanmaya başlandı. Önlemler kapsamında Karaman'da sağlık, emniyet ve belediye sıkı önlemler alarak kentte virüsün yayılmasını engelledi.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI ÖZVERİ İLE ÇALIŞTI

Karaman’da sağlık çalışanları hastanede fedakarca görev alarak koronavirüs vakası görülen vatandaşların iyileşmeleri konusunda gece gündüz çalıştı.

Bu süreçte en iyi sağlık hizmetini sunabilmek için özveri ile çalışan sağlık çalışanları ailelerinden de uzak kaldı. Birçok sağlık çalışanı aylarca eşini ve çocuğunu göremedi. Fedakarca çalışan sağlık çalışanları bu süreçte takdir topladı. 

Özveri ile çalışan sağlık çalışanları morallerini yüksek tutarak hastaların iyileşmesinde önemli rol oynadı. 

KARAMAN EMNİYETİ ARALIKSIZ DENETİM YAPTI

Karaman Emniyet Müdürlüğü ise yaptığı denetimlerle virüsün yayılmasına engel oldu. Özellikle 65 üstü ve 20 yaş altı vatandaşların dışarı çıkış yasağının başlamasının ardından kent genelinde aralıksız denetim yaptı.

Kent giriş ve çıkışında önlem alan polis ekipleri, kente giren vatandaşların ateşini ölçerek evde kalmaları konusunda uyardı.

Ekipler ayrıca kentin işlek cadde ve sokaklarında önlem alarak vatandaşları sosyal mesafeye uymaları konusunda uyardı. Ayrıca ekip otoları vasıtası ile polis ekipleri sürekli anonslar yaparak vatandaşların zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaları konusunda ikazlarda bulundu.

Semt pazarlarında sıkı denetim uygulayan polis ekipleri ara sokaklara barikat kurarak Pazar giriş ve çıkışın tek yerden yapılması için uygulama yaptı. Maskeleri olmayan vatandaşları Pazara almayan ekipler ayrıca ateş ölçümü de yaptı. 

Karaman Emniyeti yaptıkları bu uygulamalar ile kentte virüsün yayılmasının önüne geçmiş oldu. 

KARAMAN BELEDİYESİ ŞEHRİN HER YERİNİ DEZENFEKTE ETTİ

Koronavirüs kapsamında Karaman Belediyesi de şehri neredeyse baştan aşağı yıkadı. Karaman Belediyesi ekipleri koronavirüs salgınına karşı tüm tedbirleri alarak bulvar, cadde ve sokak, kaldırımlar ve vatandaşların ortak kullanım alanlarında büyük bir dezenfekte çalışması yaptı. 

Belediye ekipleri ana arterler başta olmak üzere tüm cadde ve kaldırımları baştan sona sabunla temizledi, itfaiye aracı ile de tüm yollar yıkandı. 

Belediye ayrıca şehrin işlek cadde ve sokaklarında, semt pazarlarında maskesi olmayan vatandaşlara maske dağıtımı gerçekleştirdi. Belediye şehrin çeşitli yerlerine dezenfekten makinaları kurarak vatandaşın kullanımına açtı. 

Öte yandan ONGUN AŞ’de Karaman’a 400 bin civarında Maske üreterek vatandaşa ücretsiz dağıttı.