KARAMAN'IN KANSER LE İMTİHANI !

TAKİP ET

Karaman'da Kanser vakalarının fazlalığı ve bu hastalıktan ölümlerdeki artış endişelendiriyor.

ÖZEL HABER
KARAMAN’IN KANSER LE İMTİHANI !

*Karaman’da Kanser vakalarının fazlalığı ve bu hastalıktan ölümlerdeki artış endişelendiriyor.
*Konya’daki hastanelerin Onkoloji servislerindeki hastalarının çoğunluğunun Karamanlı hastalardan oluştuğu, bunun yanı sıra diğer kentlerdeki hastalarla kanserli hasta sayısının fazlalığı dikkat çekiyor.
*Karaman’da kansere neden olan sebeplerin biran önce araştırılması ve nedenlerin ortaya çıkartılarak gerekli tedbirlerin alınması gerekiyor.
*Özellikle Karaman’daki içme suyunun detaylı incelenmesi, kanserle ilişkisinin olup olmadığının derinlemesine incelenmesi gerekiyor.

    Karaman’da yıllardır Kanser hastalığının fazlalığı konusunda kamuoyunda ciddi söylentilere ve çeşitli gerçeklere rağmen bugüne kadar bu konuda resmi hiçbir girişim yapılmaması, ciddi bir araştırma yapılmaması dikkat çekerken, son yıllarda kanser hastalığının arttığı konusunda da ciddi iddialar ortaya çıkıyor.
KARAMAN’DA NE KADAR KANSER HASTASI VAR?
    Karaman’da Sağlık Kurumlarında belirlenen Kanser vakalarının sayısı dışında, başta Konya ve diğer kentlerde belirlenenler hakkında bir bilgiye ulaşılamıyor.
    Bazı iddialara göre Konya2daki Hastanelerin Onkoloji servislerinde tedavi gören hastaların yarısına yakın kısmının Karamanlı hastalardan oluştuğu, bunun dışında diğer İllerde (Ankara, İstanbul, Antalya gibi) de tedavi gören hasta sayısı ile ilgili resmi bir bilgi bulunamıyor.
    Bu nedenle de Karaman’da kanserli hasta sayısı hakkında net bir bilgiye ulaşılamıyor.
CİDDİ ARAŞTIRMA YAPILMALI
    Karaman’da kanser hastalığı ile ilgili bugüne kadar hiçbir araştırma yapılmadı. Bu kadar yaygın olduğu iddia edilen hastalıkla ilgili mutlaka ciddi bir araştırma yapılmalı.
    Kanser hastalığına neden olan konular ciddi şekilde araştırılması gerekiyor.
İÇME SUYUMUZ MUTLAKA DETAYLI İNCELENMELİ
    Karaman’daki içme suyunun bu konuda mutlaka detaylı bir şekilde araştırılmalı. Zira içme suyumuzun içmeye elverişli olduğu konusunda yapılan denetimlerin birde değişik şekilde incelenmesi, tahlillerin kansere neden olan konularda birlikte değerlendirilmesi gerekiyor.
    Bu konuda bir yetkilimizin; sularda yapılan tahlillerin içmeye elverişli olup olmadığı şeklinde (renk, koku, berraklık ve klor gibi) yapıldığı, diğer konularda yapılmadığını, ancak Karaman’daki sularda metal oranının fazla olduğu, bunun tespitinin değişik tahlillerle yapıldığını, bir köyümüzdeki sularda bu konunun belirlendiği ve bu nedenle de bir başka yerden bu köye borularla su götürüldüğünü söylemesi, Karamandaki, içme sularının mutlaka daha geniş bir şekilde incelenmesi gerektiğin gösteriyor.
    Yetkililerimizin bu konuda vakit geçirmeden ve gerekirse Tıp Fakültelerinden veya Sağlık Bakanlığı’ndan destek isteyerek kapsamlı bir araştırma yapmalarını bekliyoruz.
Haber: Yasemin KÜÇÜKCİCİBIYIK