Karaman'ın ilk SMA hastası Ayşe Bükre artık Dubai yolcusu

TAKİP ET

Karaman'ın ilk SMA hastası bebeği Ayşe Bükre Yaman'ın tedavisi için gerekli paranın toplanması için başlatılan yardım kampanyasında mutlu sona ulaşıldı.

İLGİLİ HABER....

Polis memuru bir baba ile ev hanımı bir annenin 3. Çocuğu olarak dünyaya gelen ve henüz 15 günlükken SMA Tip-1 teşhisi konulan Ayşe Bükre’nin tedavisi için gereken 1.819.500 dolara ihtiyaç vardı. Aile tarafından Karaman Valiliği’nin onayıyla başlatılan yardım kampanyasında istenilen hedefe bir türlü ulaşılamamış gereken para toplanamamıştı.

Birkaç gün önce gazetemizde gündeme getirdiğimiz polis memuru baba Süleyman Yaman’ın kızımı kurtarın çığlıklarına yardımseverler kayıtsız kalmadı. Sosyal medya bugün bu babayı konuştu. SMA hastası Ayşe Bükre Yaman’ın babası Süleyman Yaman’ın videosu elden ele dolaştı. Ayşe Bükre için herkes seferber oldu ve o para toplandı.

4 gün önce %42 olan yardım kampanyası miktarı dün akşam itibariyle % 100’lük seviyeye ulaşarak tedavi için gereken paranın tamamı bağışçıların desteğiyle toplanmış oldu.

4 gün önce kızını kurtarmak için çırpınan ama elinden bir şey gelmediği için çaresizlikten ağlayan baba Süleyman Yaman, kampanyanın tamamlanmasıyla bu kez mutluluk gözyaşları döktü.

19 Ekim Perşembe akşamı saat 22.30 itibariyle yapılan canlı yayında baba Süleyman Yaman, kampanyanın başarıyla sonuçlandığını duyurdu.

Baba Yaman, “%100 olduk. Canım ailem biz başardık. Hani hep diyorduk ya sizler sayesinde başaracağız diye işte biz bu gün başardık. Aylardır emek emek işlediğimiz kampanyamız bugün tamamlandı. Kelimelerin kifayetsiz kaldığı bir an yaşıyoruz. Mutlulukdan ağlamak hiç bu kadar güzel olmamıştı. Çok yorulduk ümitsizliğe kapıldık ama asla pes etmedik. Kampanyamız boyunca bize destek olan ellerimizi bırakmayan tüm gönüllü ailemize, sesimizi duyan herkese minnettarız. Sizler sayesinde başardık. Biz bugün kazandık. Ayşe Bükre artık Dubai yolcusu” diyerek mutluluk gözyaşları döktü.

Baba Süleyman Yaman, canlı yayında duygusal anlar yaşayarak, "Dört gün önce Ayşe Bükre'nin tedavi için yardım kampanyaısnda %42'ye ulaşabilmiştik. 4 gün gibi kısa sürede para toplandı, eğer bu kısa sürede benim kızım için bu kadar büyük bir yardım gerçekleşebiliyorsa, tüm çocuklarımız için de aynısı yapılabilir. Hala 129 SMA hastası bebeğimiz var onlarında yardıma ihtiyacı devam ediyor. Onlar için de destek olalım, yardımlarımızı sürdürelim." şeklinde konuştu.





sma polis memuru ayşe bükre yardım karaman