Karaman'ın İlk Sahaf Dükkânı Büyük İlgi Görüyor

TAKİP ET

Karaman'da kitapların değeri karşılığında takas edildiği Gazel Sahaf, eski usul takas sistemini sürdürüyor.

Ortağı Kemal Öz ile birlikte açtıkları sahaf dükkânıyla ilgili olarak bilgi veren Hüseyin Aydın Karaman’da ilk kez gözden çıkarılan ve kullanılmayan kitapları dükkânlarında ederinde değerlendirdiklerini belirterek, “Yaklaşık 2 yıldır sahaflık faaliyetinde bulunuyoruz. Karaman’ın ilk sahafıyız. Bizden önce birileri bu işi denemiş ama çok ileriye götürememiş. Bizde iki yıldır aktifiz ve uzun yıllarda bu işi yürütmek istiyoruz. Karaman’da sahafçılık henüz tutmamış durumda. İnsanlar sahaf görmediği ve gezmediği için biz bu kültürü Karaman’da yeni yeni oturtmaya çalışıyoruz ve gayet güzel geri dönüşler alıyoruz. Umarım devamı gelir. Herkesi dükkânımıza bekliyoruz” dedi.
Gazel Sahaf’da 700 kitap ile başlayan yolculuk şuan 10 bin barajını aşarken, Karamanlıların kullanmadıkları ve gözden çıkardıkları kitapları bu dükkânda ederinde değerlendiriliyor.
Hüseyin Aydın, kitapların geri dönüşüm ürünü olmadığını belirterek, her yaş grubundan müşterilerinin mevcut olduğunu ancak en yoğun kitlenin 15-25 yaş aralığındaki gençlerden oluştuğunu, sahaf dükkânında en çok Karaman tarihi ve dini kitapların ilgi gördüğünü, gençler arasında ise dünya klasikleri ile yeni nesil watpatt kitapların dikkat çektiğini söyledi.
Aydın ayrıca öğrencilerin ders çalışmak için tercih ettiği test kitaplarının şuan piyasada çok yüksek fiyatlara satıldığını, kendilerinin ise eski test kitaplarını sıfır fiyatın yarısından daha aşağıya verdiklerini belirterek, “Sahaflık hiç bir zaman tamamlanmayan bir yol gibidir çünkü kitapların dünyası sınırsızdır. Biz sahaf olma yolunda ilerliyoruz ne zaman sahaf oluruz zaman gösterir. Sahaf çırağı diyebiliriz kendimize. Kitapların çöpe gitmesini engellemek ve aslında kitapların çoğu şeye göre daha kıymetli olduğunu bilmek gerekir. Sahaflık birikim ve sabır işidir. Tamahkâr olmak gerekir ve her gün yeni kitapların gelmesi ümidiyle dükkânın kapısını açmak gerekir. Zamanın kazandırdığı meslektir, zamanla bir sahaf 3-4 tane kütüphanenin elinde tuttuğu kitaba tek başına sahip olur. Zaman ve sabır bizim mesleğin en büyük dostudur. Müdavimlerimiz vardır tabii ki, sahafın müşterisi zamanla arkadaşı olur. İnsan arkadaşlarının ne okuduğunu ne sevdiğini bilir ve ona göre kitaplarını seçer. Her müşterinin ve sürekli müşterinin yeri bizde ayrıdır ve hepsini tanımak okuduklarını bilmek gerekir” diye konuştu.
Gazel Sahaf Külhan Mahallesi 58. Sokak’ta bulunuyor.