Karaman'ın İlk Eğitim Müzesi 29 Ekim'de Kapılarını Ziyaretçilerine Açmaya Hazırlanıyor

TAKİP ET

Bir Karaman Sevdalısı Ali Yağcı'dan Cumhuriyetin 100. Yılına Büyük Armağan

   Karaman’da nice nesillerin yetişmesine ev sahipliği yapan 96 yıllık tarihi Gazi İlkokulu binası Eğitim Müzesi olarak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda kapılarını ziyaretçilerine açmaya hazırlanıyor.
    Hollanda’da yaşayan Karamanlı Ali Yağcı’nın 30 yıllık koleksiyonu eğitim müzesinde sergilenecek. Bir Karaman sevdalısı eğitimci Ali Yağcı 65 yaşında hayaline kavuşmanın heyecanını yaşıyor. 12 Eylül ihtilali sonrasında yurt dışına giden Ali Yağcı hep memleket sevdası ile yaşamış. İçinde hep bir ukde ile doğup büyüdüğü topraklara ne yapabilirim diye düşünmüş. Eğitimci ruhuyla eğitim araç gereç ve objelerini biriktirmeye karar vermiş. 30 yılda 3 bine yakın eser biriktirmiş. Neredeyse gezmediği müzayede, panayır, antikacı, bitpazarları kalmamış. Türk ve Hollanda eğitim medeniyetinin mazisine duyduğu merakı gün geçtikçe onu büyük bir koleksiyoncu yapmış. Ali Yağcı 30 yıllık koleksiyonunu Hollanda’dan Karaman’a getirerek Karaman’ın ilk eğitim müzesini kurmak için kollarını sıvadı.
    Ali Yağcı Uyanış Habere yaptığı açıklamasında; “ 2018 yılında İLKEM (İlk Eğitim Müzesi) Derneği’ni kurduk. Karaman’ın yaşayan tarihi Gazi İlkokulu’nda müzemizi açmak için gerekli müracaatımızı yaptık. İl Milli Eğitim Müdürümüz de bu heyecanımıza ortak oldular. Bu yıl bütün yaz 4 ayrı sınıfta Eğitim Müzesi için çalışmalarımıza başladık. Hedefimiz 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Cumhuriyetimizin 100. Yılında müzemizin kapılarını Karamanlı hemşerilerimize açmak.” dedi. Ali Yağcı müzenin kapılarını Uyanış Haber için açtı. 










karaman eğitim müzesi Ali Yağcı Eğitim Müze Hollanda Almanya Cin ALi Gurbetçi Museum Gazi İlkokulu Memleket Sevdası Karamanlı Müzeler Cumhuriyet Cumhuriyet 100 Yaşında