Karaman'ın En Büyük Üretim Merkezinde Bin 770 Kişi İstihdam Ediliyor

TAKİP ET

Karaman Tarım ve Orman İl Müdürü Hatice Bulut İl Müdür Yardımcısı Baran Yavuz Yürekli Gıda ve Yem Şube Müdürü Fatih Ayaz ile beraber Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet üretim yapan ÜLKER grubuna ait üretim alanlarını ziyaret etti.

İşletme Genel Müdürü İsmail Özturan ve yönetim ekibi ile birlikte Tarımsal ürün planlamasında sözleşmeli üretim konusunda yapılabilecek işbirliği hakkında da bilgi alışverişi yapıldığı toplantı sonrası İl Müdürü Bulut Üretim Tesislerini gezdi.

Karaman Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Ülker tesislerinde yıllık 120 bin ton üretim yapılıyor. Karaman’da bin 770 kişiye istihdam sağlayan firmanın yüzde 50’sini kadın çalışanlar oluşturuyor.

Dünya ülkelerinin hepsine ihracat yapan firma iş güvenliği ve tedbir konusuna ise çok önem veriyor. Bu konuda ödüllerde alan tesis üretim alanlarında da hijyene çok önem veriyor.

Karaman’da bulunan iki üretim tesisinden birinci işletmede bisküvi, gofret ve kek, ikinci işletmede ise çikolata ve kaplama ürünlerin üretimi yapılıyor. Karaman’ın en büyük üretim merkezlerinden biri olan firma unlu mamül üretiminde dünyada ikinci sırada, çikolatalı ürün üretiminde ise 7. sırada bulunuyor.

İl Müdürü Bulut nazik misafirperverliklerinden ötürü ve Karaman’a katkılarından dolayı İşletme Genel Müdürü İsmail Özturan ile üretim tesisi ziyaretlerinde eşlik eden ve üretim hakkında bilgiler veren Hakan Sağun ve Merve Özulucan'a teşekkür etti.










Ülker üretim ihracat unlu mamül çikolatalı üretim Karaman