KARAMAN'IN DİŞ FAKÜLTESİ "HAYALİ" RESMİ GAZETEDE YAYINLANDI

TAKİP ET

Karaman'a diş hekimliği fakültesi yapılması için Haziran ayında bazı protokoller imzalanırken KMÜ'ye diş hekimliği fakültesi kurulmasına ilişkin karar bugün yayınlanan Resmi Gazetede alındı.

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla bugün yayınlanan Resmi Gazetenin 409’uncu karar sayısına göre Karaman’a diş hekimliği fakültesi kurulacak. Konuya ilişkin resmi gazetede şu ifade yer aldı:

“Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörlüğüne bağlı olarak diş hekimliği fakültesi kurulmasına 28/31982 tarihli 2809 sayılı Kanunun ek 30’uncu maddesi gereğince karar verilmiştir.”

Haziran ayında da Karaman’da diş hekimliği fakültesi kurulmasına ilişkin protokoller imzalanmıştı. KMÜ yerleşkesinde Diş Hekimliği Fakültesi binası inşa edilmesini öngören "Ahmet ve Nezahat Keleşoğlu Diş Hekimliği Fakültesi Yapım ve Bağışlama Protokolü", KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül ile Ahmet ve Nezahat Keleşoğlu Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mustafa Sonay Gürgen'in katılımıyla imzalanmıştı.

Selçuk Ecza Deposu A.Ş.'nin İstanbul’daki Genel Merkezinde düzenlenen imza töreniyle hayata geçen protokol kapsamında Ahmet ve Nezahat Keleşoğlu Vakfı tarafından Diş Hekimliği Fakültesi binası inşa edilerek, KMÜ'ye bağışlanacaktı.

Binanın gereksinim duyduğu iç donanım; her türlü döşeme ve demirbaş eşyaları ile tüm araç gereçler ve personel atamaları KMÜ tarafından sağlanacak. Diş Hekimliği Fakültesi binası KMÜ Yunus Emre Yerleşkesi içerisine 12 bin 800 metrekare alana kurulacak olup beş kattan oluşacak ve yapı ruhsatını müteakip üç yıl içerisinde tamamlanması planlanıyordu.