Karaman'ın altın kızları finalde, takım destek bekliyor

TAKİP ET

Takım grubunu namaglup tamamladı

Karaman’ı Bölgesel Lig Kadınlar’da temsil eden Spor Lisesi Spor Kulübü Bayan Voleybol takımı, grubunda namaglup lider olarak bölgesel final grubuna katılmaya hak kazandı.

Türkiye Voleybol Federasyonu tarafından 10-13 Haziran tarihleri arasında Aksaray’da düzenlenen Bölgesel Lig Kadınlar’da Karaman temsilcisi Spor Lisesi SK., grubunda büyük bir başarıya imza atarak aldığı 9 puanla namaglup lider oldu. 

Beden eğitimi öğretmenleri Murat Gül, Ali Sak ve Halil Sabri Özkan eşliğinde turnuvaya katılan Karaman temsilcisi, Konya Ereğli Gençlik Merkezi SK’yı 3-0, Konya Vakıf Akademi SK’yı 3-0 ve Aksaray 1989 Spor Kulübünü 3-1 yenerek 20-23 Haziran’da düzenlenecek kadınlar bölgesel final grubuna katılma hakkı kazandı.

Takım bölgesel final grubunu da yenilgisiz tamamlayarak ilimizi 2.ligde temsil etmek istiyor.

Kulüpten yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

VİZYON VE MİSYONUMUZ

Karaman Spor Lisesi Gençlik ve Spor Kulübü; 2011 yılında Karaman'da kurulan kulübümüz 10 yıldır çeşitli spor dallarında faaliyetler göstermektedir.

Vizyonumuz; geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın ve gençlerimizin profesyoneller eşliğinde sağlıklı olarak spor yapmalarını sağlamak, kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, Türk sporunu yüceltecek özgüveni yüksek, takım çalışması yeteneği kazanmış, gruplar arası işbirliği yapabilen, sporcu ahlakı ve kültürüne sahip bireyler yetiştirmektir.

HEDEF KİTLEMİZ VE EĞİTİMLERİMİZ:

Hedef kitlemiz 5-18 yaş aralığında kız ve erkek çocuklarıdır.

Hedef kitlemize sportif faaliyetler çerçevesinde hareket eğitimi, temel beceriler, temel voleybol eğitimi ve profesyonel voleybol eğitimi vermeye devam ediyoruz.

Branşa özel yaptığımız çalışmalarda atlama, tutma, vurma, sıçrama gibi pek çok farklı kas grubunu çalıştıran ve geliştiren hareketler içermesi nedeni ile fiziki gelişime en çok katkıda bulunan spor dallarından biridir.

HEDEFİMİZ BÜYÜK!

Proje kulübümüzün voleybol branşında 5-17 yaş aralığında altyapı faaliyetlerine devam ederken aynı zamanda, kendi yetiştirdiğimiz çocuk ve gençlerimiz ile şehrimizi ve sponsorlarımızı en iyi şekilde temsil etmesini içermektedir, 

Öncelikle Türkiye Kadınlar - Erkekler Bölgesel Ligi'ne katılım sağlayarak final etabı sonrasında Türkiye Kadınlar-Erkekler Voleybol 2.Ligi'ne yükselmeyi hedefliyoruz.

13.06.2021 tarihinde Aksaray ilinde tamamladığımız müsabakalar ile Bölgesel Lig final etabına çıkmaya hak kazandık.

Final etabı 21.06.2021 tarihinde başlayacaktır.

Türkiye Kadınlar-Erkekler Voleybol 2.Ligi'ne yükseldikten sonra başarı göstererek önce 1. Lige daha sonra ülkenin en üst ligi olan Efeler/Sultanlar Ligi'ne çıkmak hedefimizdir.

Hedefimiz doğrultusunda gösterdiğimiz başarı ile hem kendi adımıza hem de sponsorlarımız adına ulusal arenada ses getirmeyi kendimize bir görev biliyoruz!

BAŞARILARIMIZ

Karaman Genelinde Kulüp Düzeyinde

Kurulduğu günden bu yana her yıl Genç ve Yıldızlar yaş grubunda il birinciliği

Türkiye Geneli Gruplarda

Genç ve Yıldız yaş grubunda grup ikincilikleri

Türkiye Voleybol Federasyonu Kadın - Erkekler Bölgesel Liginde

2017 yılından itibaren her yıl Grup Birinciliği, Final Etabı İkinciliği

Okul müsabakalarında:

Türkiye'de son 16 takım..

Kurulduğu günden bu yana kendi yetiştirdiği sporcuları ile Karaman sporuna büyük katkıda bulunan ancak maddi desteği olmadığı için bir türlü hak ettiği yerde olamayan kız takımıma 2021 yılı Haziran ayında oynadığı 3 maçı da kazanarak Final etabına yükseldi.

BAŞARININ ANAHTARI: SPONSORLUK

Kulübümüz daha önceki yıllarda Kadınlar Voleybol 2.Liginde katılmaya hak kazanmış olup maddi imkansızlıklar nedeniyle katılamamıştır.

Öncelikle 2021 yılı Mayıs ayı içerisinde Türkiye Kadınlar ve Erkekler Bölgesel Ligi'ne katılım sağlayacağız. Lig maçları Türkiye Voleybol Federasyonu tarafından belirlenen bir şehirde Grup ve Final etabı halinde oynatılarak tamamlanmaktadır.

Maç yapılacak şehrin Karaman olması için Türkiye Voleybol Federasyonu ile görüşmeler devam etmektedir.

Bu şehir Karaman'dan başka bir yer olması halinde müsabakalar 3-4 gün boyunca arka arkaya oynandığından konaklama, gidiş geliş için servis, beslenme konusunda destek gerekmektedir.

Bölgesel Lig'e ve 2.Ligde katılım halinde yıllık 1 defaya mahsus lige katılım bedeli ve lisans ücretleri konusunda desteğe ihtiyaç vardır.

Voleybolun bir takım oyunu olması nedeniyle takım çalışması yapmak için yeterli miktarda malzemeye (Maç topu, Eşofman, Forma, Dizlik, Antrenman gereçleri, ayakkabı vb) ihtiyaç vardır. Türkiye Kadınlar 2.Ligi'nde mücadele edebilmemiz halinde, takımızın deplasmana gittiği maçlarda konaklama, servis ve yeme içme konusunda desteğe ihtiyacı vardır.

Hali hazırda bu ücret kulüp çalışanları ve okul öğretmenlerinin sırf spora destek olma amacıyla şahsi bağış ile karşılanmaya çalışılmaktadır. Her ne kadar destek olunmak istense de okul öğretmenleri ve kulüp çalışanları da birer anne-baba olup kendi ailelerine ayırmadıkları ücreti bağış olarak vermektedirler. Geleceğimizin teminatı olan çocuk ve gençlerimize sizin de destek olmanızı beklemekteyiz.

ALTIN KIZLAR FİNALDE

Aksaray'da sırasıyla Konya Ereğli Gençlik Merkezi Konya İmam Hatipliler Vakıf Akademi maçlarını 3-0 kazanan Karaman'ın altın kızları, oynadığı Aksaray 1989 SK maçını da 3-1 kazanarak Türkiye Voleybol Federasyonu 2. Ligine yükselecek takımın belli olacağı final grubunda Adana Kare SK, Mersin Volgem SK, Niğde GSK takımlarına karşı mücadele edecek.

Tamamı Karaman Spor Lisesi Gençlik ve Spor Kulübü altyapısında yetişmesine ve şehrimizin çocukları olmasına rağmen hiç kimseden maddi ve manevi hiçbir destek görmeden kendi emekleri ile bu başarıyı gösterdiler. Hatta öyle ki kızlarımız grup birinciliği maçını kazandıktan sonra Karaman'a dönmeden önce karınlarını tavuk dönerle doyurdular.


karaman karaman haber voleybol final