KARAMAN İMAM HATİP LİSESİ MEZUNLARI LİSELERİNDE BULUŞTU

TAKİP ET

Karaman İmam Hatip Lisesi mezunlarının geleneksel buluşma günleri devam ediyor. İmam Hatip Lisesi bahçesinde düzenlenen buluşma programına Ak Parti Karaman Milletvekili Recep Şeker, Selman Oğuzhan Eser, İl Başkanı Mehmet Er, ÖNDER Der Karaman Şube Başkanı Mehmet Sarı ve geç yıllarda mezun olan imam hatip lisesi mezunları katıldı.

Kuranı Kerim tilavetinin yapıldığı ÖNDER Karaman İmam Hatipliler Derneği Yönetim Kurulunun da tanıtımın yapıldığı program konuşan Dernek Başkanı Mehmet Sarı,

“Karaman ÖNDER olarak imam hatip davasına hizmeti şiar edindik. Bu dava imam hatip okullarından aldığımız eğitimin davası. Bugün imam hatip gerçeği sadece ülkemizin değil, dünyanın da bir gerçeğidir. Çünkü imam hatip ağacının meyveleri artık sadece ülke yönetimimizde değil, dünya üzerinde de söz sahibidir. İmam hatipler necip milletimizin bağrından çıkmış, müstesna ruha sahip kurumlardır. İmam hatip ruhu sadece bir fikir değil, aynı zamanda bir aksiyondur. Yeni ve genç Türkiye’nin mayasında imam hatip ruhunun olduğu bir manifestodur. Dünyayı ve çağı yakalayabilmek, zulme başkaldırmayı, iyi niyeti yoldaş edinmeyi, hak bildiği yoldan cesaret ve sabırla yürümenin manifestosudur. İmam hatip ruhu dünyayı bir bütün olarak kavrama, doğunun ve batının ilim ırmaklarını buluşturma misyonuyla bu ülkeye çok şey kazandırdı.

İmam hatipli olmak her şeyden önce bir tercih meselesidir. İmam hatibe gelen öğrenci, nereye geldiğini ve niçin geldiğini çok iyi bilir. İmam hatibe gelen öğrenci yarını sadece rızık kaygısı olarak görmez, onun idealleri, hedefleri vardır, o önce ekmeği düşünmez, çünkü bilir ki rızık Allah’tandır.

İmam hatipliler kapalı kapılar ardında hesap yapmaz. İmam hatipliler asla ve asla kapalı kapılar ardında Amerika ile İsrail ile pazarlığa oturmaz. İmam hatipliler kendi menfaatlerini asla ve asla ümmetinin menfaatlerinin önüne koymaz. O davasının eridir, o insanlığın neferidir.”dedi. Milletvekili Recep Şeker’in de yaptığı selamlama konuşmasının ardından Mezunlar daha sonra uzun süre sohbet etme fırsatından yararlandı.