Karaman İl Sağlık Müdürlüğü: Hastanede Tedavisi Devam Eden Hastaların Neredeyse Tamamı Aşısız"

TAKİP ET

Karaman İl Sağlık Müdürlüğü, artan vaka artışının önüne geçilebilmesi için vatandaşları aşılarını olmaları konusunda uyardı.

İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Karaman’da birinci dozda % 82, ikinci dozda ise % 60’ın üzerine çıkıldığını ancak hastanede tedavisi devam eden hastaların tamamının aşısız veya inaktif aşı olan ve 3. Doz aşısını yaptırmayan vatandaşların oluşturduğunu belirtti.

Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, “Tüm Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de koronavirüs vaka sayıları son günlerde artış göstermektedir. Bu artışa bağlı olarak hastanelerimizin acil servis, poliklinik, yataklı servis ve yoğun bakım ünitelerine düşen hasta yükü de artmaktadır. Önümüzdeki günlerde vaka sayılarına bağlı sorunların derinleşmemesi için bu süreci bir an önce durdurmamız gerekmektedir. Covid-19’ a karşı en önemli silahımız aşı olmaktır. İlimizdeki vatandaşlarımızın birinci dozda %82 ikinci dozda %60’ın üzerine çıkması, aşı oranı en yüksek iller arasında mavi kategoriye yerleşmesini sağlamıştır. Bu oranı daha da artırarak toplumsal bağışıklığı hızlandırıp, hem hastalığa yakalanmanın hem de hastane yatışlarının önüne geçebiliriz. Üzerinde önemle durmamız gereken bir durum da, hastanede tedavisi devam eden hastalarımızın neredeyse tamamını, aşısız veya inaktif aşı olup üzerinden uzun zaman geçen ve henüz üçüncü doz aşısını olmamış vatandaşlarımızın oluşturmasıdır. Bu sebeple henüz aşı olmamış, ikinci veya üçüncü dozunu ertelemiş vatandaşlarımızı bir an evvel aşı olmaya davet ediyoruz.  İlimizde; Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, Aile Sağlığı Merkezlerimizde, İsmet Paşa Caddesi Taş Bina’da, Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu’nda aşılarınızı olabilirsiniz” dendi.