KARAMAN İL GÖÇ İDARESİ MÜDÜRLÜĞÜ KURULDU

TAKİP ET

Konu ile ilgili Karaman Valiliği'nden yapılan açıklama şöyle;11.04.2013 tarih ve 28615 sayılı Resmi Gazete' ...

KARAMAN İL GÖÇ İDARESİ MÜDÜRLÜĞÜ KURULDU
 
Konu ile ilgili Karaman Valiliği’nden yapılan açıklama şöyle;11.04.2013 tarih ve 28615 sayılı Resmi Gazete' de yayımlanarak yürürlüğe giren 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu ile yabancıların Türkiye'ye girişleri, kalışları ve çıkışlarının yanı sıra Türkiye'den koruma talep eden yabancılara sağlanacak korumanın kapsamı ve uygulanmasına ilişkin usul ve esaslar ile İçişleri Bakanlığı'na bağlı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'nün kuruluş, görev, yetki ve sorumlulukları düzenlenmiştir. 
Göç alanına ilişkin politika ve stratejileri uygulamak, bu konularla ilgili kurum ve kuruluşlar arasında koordinasyonu sağlamak, yabancıların Türkiye'ye giriş ve kalışı, Türkiye'den çıkışları ve sınır dışı edilmeleri, uluslararası koruma, geçici koruma ve insan ticareti mağdurlarının korunmasıyla ilgili iş ve işlemleri yürütecek olan Karaman İl Göç İdaresi Müdürlüğü, İçişleri Bakanlığı'na bağlı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü bünyesinde kurulmuştur.
Karaman İl Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen yabancılara ait tüm iş ve işlemler, 18 Mayıs 2015 tarihi itibariyle Sakabaşı Mahallesi Mut Cad. No: l48/C Merkez/Karaman (Hükümet Binası) adresinde hizmet veren  Karaman İl Göç İdaresi Müdürlüğü’nce  yerine getirilmektedir.
Yabancılar, 18 Mayıs 2015 tarihi itibariyle ilk, geçiş ve uzatma başvurularını elektronik ortamda e-ikamet sistemi üzerinden yapabileceklerdir. 
 E-ikamet sistemi üzerinden başvuru yapmak ve detaylı bilgi edinmek için www.goc.gov.tr adresi ziyaret edilebilecek veya Müdürlüğümüze ait (0338) 212 70 30 numaralı telefon aranabilecektir. 
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”