KARAMAN HAVA DURUMU

TAKİP ET

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü Yoğun Kar Yağışı ve Buzlanma Uyarısında bulundu.

Meteorolojiden Yapılan Son Uyarılara Göre Bölgemizde Yer Yer Yoğun Kar Yağışı ile Birlikte Buzlanma ve Don Olayı Bekleniyor.

Yer yer yoğun kar yağışı ile birlikte buzlanma ve don olayına karşı Perşembe günü sabah saatlerinden itibaren başlayan ve  19/12/2015 Cumartesi günü akşam saatlerine kadar ki periyotta aralıklarla ve yer yer Konya'nın batı, güney ve doğu kesimleri ile Aksaray'ın güney kesimleri, Karaman ve Niğde illerinin tamamında karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor.
Kar yağışının Konya’nın Hadim, Taşkent ve Bozkır ilçeleri ile Karaman’ın Başyayla, Sarıveliler ve Ermenek ilçelerinde yer yer yoğun olacağı, diğer yerlerde ise genel olarak hafif olacağı bekleniyor. Ayrıca bölge genelinde hava sıcaklıklarına bağlı olarak buzlanma ve don bekleniyor.
Yer yer ve aralıklarla oluşacak yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksamalar başta olmak üzere, meydana gelebilecek ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olay gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.