Karaman Güne Kar Yağışı İle Başladı

TAKİP ET

Yurdun büyük bir bölümünde etkili olan soğuk hava ve kar yağışı, Karaman'da da etkisini gösterdi.

Akşam saatlerinde etkili olan yağmur, sabah saatlerinde yerini kara bıraktı. Hafif şekilde başlayan kar yağışı etkisini artırarak yüksek kesimleri, çatıları ve araçların üzerini beyaza bürüdü. Şehrin dört bir yanında kartpostallık görüntüler oluştu. Kara hazırlıksız yakalanan bazı sürücüler şehir içi ulaşım da zorluk yaşadı.

Sertavul Geçidinde Ulaşımda Aksamalar Yaşanıyor

Kar yağışı etkisini sürdürürken, kara yollarında kar nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanıyor. Kar kalınlığı İç Anadolu Bölgesi'ni Akdeniz Bölgesi'ne bağlayan Sertavul Geçidi'nde 20 santimetreye ulaştı. Yolda ulaşım zorlukla sağlanıyor. Karaman-Mersin karayolu çıkışında ve Kozlubucak Bakımevi önünde bekleyen trafik ekipleri, kamyonların ve çekicilerin kış lastiği olmadan geçişine izin vermiyor. Araçlarında kar lastiği takılı olan otomobil ve kamyonet sürücüleri ise yollarına devam edebiliyor. Karayollarına bağlı iki ekip, yolu açık tutabilmek için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Yüksek Kesimlerde Kar Kalınlığı 30 Cm’yi Buldu

Kentin yüksek kesimi olan Karadağ bölgesinde kar kalınlığı 30 santimetreye ulaştı. Karadağ bölgesindeki bazı köylere ulaşımda zorluk yaşanıyor. Ekipler yolları açmak için çalışmalarına aralıksız devam ediyor.