Karaman gelişiyor, büyüyor diyoruz da..

TAKİP ET

HASBİHAL/A.CİCİBIYIK

HASBİHAL
A.CİCİBIYIK
BAKAN L. ELVAN 8 AYDIR GELMEDİ !

    Başbakan Yardımcısı Sayın Lütfi Elvan, 1 Kasım seçimleri öncesinde geldiği Karaman’a yaklaşık 8 aydır gelmiyor.
    Daha hafta sonu Mut’tan Ankara’ya geçerken, polis Karaman geçiş güzergahındaki kavşaklarda önlem alırken, sayın Elvan Karaman’da durmandan geçti.
    Sebebini bilmiyoruz ve Sayın Bakanımızın Karaman’a küseceğini de zannetmiyoruz ama niye memleketine uğramadığını da merak ediyoruz.
    
YÜZÜMÜZ YERLERDE
    Bir Ruh hastası insanın yaptığı çirkinlik maalesef hepimizin yüzünü kızarttı ve yerlere düşürdü.
    Günlerdir bu çirkin olay İlimizle anıldı ve anılmaya devam ediyor.
    Gazeteci olarak yazılanlara kızamıyorum, olay varsa elbette haberdir. Bu olayda sorunun bu kadar ayyuka çıkması, başta birilerinin olayın başında çıkıp, olayı kamuoyun anlayacağı dilde adam akıllı anlatıp, gerekenin yapıldığı ile ilgili tatmin edici bir açıklama yapılmaması idi.
    Olayın açıklama yapılamaması ile adeta gizleniyor/üstü kapatılacak imajı veriliyor gibi bir algıya sebep olması ile olay çok değişik mecralara çekildi ve maalesef Karaman bu müessir olayla anıldı/adı çıktı.
    Günümüzde iletişimin dijital çağda ışık hızı ile yayıldığı bir dönemde, yetkililerimizin hiçbir çelişkiye ve özellikle dedikodu türü iddialara yer vermeden konuyu yönlendirmeleri gerekirdi ama maalesef biraz geç kalındı ve bazı şeyler derin izler açtı.
    Bu çirkin konudan bir an önce kurtulmamız ve konunun başta Karamanımıza, kurum, kuruluş ve kişilere daha fazla zarar vermeden sonuçlandırılmasını temenni ediyorum. 

KARAMANLI TEK BİR AVM’YE MAHKUM
    Karaman gelişiyor, büyüyor diyoruz da, hafta sonları 150 bin nüfuslu (merkez) kentte vakit geçirecek yer adeta yok.
    1 AVM var koskoca Karaman’da, oda öylesine bir AVM, gidersiniz en fazla yarım saat sonra alışveriş yapsanız da yapmasanız da çıkarsınız.
    Sonra gençler için kafeler var da ailenin, çocukların gidebileceği vakit geçirebileceği başka bir yer bulamazsınız.
    Neden başka AVM’ler yapılmaz bu memlekette?
    Karamanlıya çok mu görülüyor?
    Hep yazdık, pek çok kişi, hatta bu yazının muhatapları bile hafta sonları vakit geçirmek/alışveriş yapmak için Konya’ya gidiyor. Artık Hızlı Trenimiz de var Ankara’ya bile gidenler var. Niye gitmesinler ki.

NEREDE KARAMAN’IN MÜZİK GRUPLARI?
    Bir zamanlar Karaman’da TSM ve THM Müzik kursları ve grupları vardı, şimdilerde adı sanı duyulmaz oldu.
    Karaman’da sanat ve kültüre verilen önem artık dip yaptı, Anakara’dan gelen yine Karamanlı Müzik Grubu ile bu eksikliği gideriyoruz zaman zaman.
    Sağolsunlar onlar Karaman’a kadar geliyorlar da, gelmeyenler neden gelmez/gelemezler?

PİKNİKÇİLER BU YAZ DA ÇAMLIĞA !
    Karaman’a güzel güzel parklar yaptık ta, birini haftasonları aracı olamayan Karamanlıların piknik yapabilmeleri için düzenleyemedik bir türlü.    
    Piknikçilerin özlemi birdahaki bahara artık. 

ÜST ÜSTE 4 MAÇLIK MAĞLUBİYET !
    Karaman Belediyespor sezona şampiyaonluk parolası ile girdi, her şey güzel gidiyordu, hatta ilk yarı sonunda bir sürü futbolcu gönderildi, yerlerine yenileri alındı, taraftarın ve sporseverlerin ümitleri tavan yaptı.
    Ama ne hikmettir 4 maç üst üste alınan mağlubiyet ve kaçan liderlik/şampiyonluk.
    Nasıl olur, nasıl oldu anlamadık.
    Şampiyonluğa oynayan takım hadi deplasmanda, hadi gurupta iddialı takıma, ama içeride ve zayıf takımlara nasıl oldu da yenildi?
    Birilerinin mantıklı bir açıklaması olacaktır herhalde bu duruma….