Karaman Gastronomi Festivaline Hazır

TAKİP ET

Bu yıl ilki gerçekleştirilecek olan Gastro Karaman festivali 25-27 Ağustos tarihleri arasında Karaman Kalesi'nde yapılacak.

“Kapımız açıktır girene, lokmamız helaldir yiyene” sloganıyla Karaman yemeklerinin, yöresel ürünlerinin tanıtılacağı festivali Türkiye’nin en ünlü gastronomi uzmanı ve TRT1 sunucusu Turgay Başyayla’nın sunuculuğunu yapacağı festival Karaman Valiliği ve Karaman Belediyesi’nin desteğiyle düzenlenecek.

Türkiye Aşçılar Federasyonu Genel Başkanı Zeki Açıkgöz, Türkiye Aşçılar ve Pastacılar Birliği As Başkanı Mahmut Dolmacı, TAFED Denetleme Kurulu Başkanı Mustafa Cebeli, TAFED Basın Kurulu Başkanı Hidayet Kızıları, Gastronomi Yıldızları Başkan Yardımcısı Hasan Şahin daha birçok ünlü aşçının katılacağı festivalde 3 gün boyunca Karaman’a özgü yemekler, yöresel ürünlerin tanıtımı, Karaman yemekleri yarışması, Karaman’ın enlerine plaket sunumu ve Turgay Başyayla’nın vereceği konser programı yer alacak.

Karaman Kalesinde kurulacak festival alanında Karaman'ın ilçeleri, beldeleri ve köylerindeki Yörük, Türkmen, Çerkez, Macır gibi etnik grupların kendilerine özgü yemek ve ürünlerinin tanıtımı ve satışı yapılacak aynı zamanda Karaman esnafı da stant açma fırsatı bulacak.

25 Ağustos Cuma günü saat 10.30’da Aktekke Meydanından başlayacak kortej yürüyüşü ile festival alanına gidilecek. Aslan Mustafam’ın sunumuyla Mehteran konseri, Orkestra Çağrı ve Cengiz Harput konseri 26 Ağustos Cumartesi akşamı saat 20.00’de yapılacak.

Festivalin modaretörlüğünü üstlenen ünlü sunucu ve Türk Halk Müziği yorumcusu Turgay Başyayla, festival öncesinde Karamanlılara mesaj göndererek, “Tüm Karaman halkına sevgi ve muhabbetlerimi gönderiyorum. 25 Ağustos’ta bende Karaman’dayım. Gastronomi festivaline geliyorum. Kortejler, yarışmalar, mini konserler, en lezzetli yemeklerle bayılıyoruz Karaman’a. Kavuşuyoruz 25 Ağustos’ta” dedi.

Karaman Gastronomi ve Turizm Derneği Başkanı Meryem Evcen, “Karaman’da ilk defa yapılacak olan bir festivale imza atacağız. Bu program bugüne kadar yapılmış en büyük tanıtım etkinliklerinden biri olacak. Karaman'ın sadece yemekleri değil, kültürel ve tarihi zenginlikleri tanıtılacaktır” dedi.


gastronomi karaman gastronomi ve turizm derneği meryem evcen turgay başyayla karaman valiliği karaman belediyesi karaman kalesi tafed yöresel yemekler festival