Karaman Futbol Kulübü Satranç Sporcumuz Tunahan Makaracı Vojvodina Open Da Katıldığı Turnuvada FM Olmaya Hak Kazandı 

TAKİP ET

Karaman Satrançta Türkiye’nin lisanslı satranç sporcusu sıralamasında ilk 10 ili arasında, en çok Satranç branşı olan kulüp sıralamasında ilk 3 te, Türkiye Satranç liglerinin hepsinde kulübü olan ilk 3 ili arasındadır. Satranç turnuvalarının yapıldığı yer olarak son bir yıla kadar 1 il iken yeni yerlerin devreye girmesi ile ilk 3e gitmesine rağmen kısa süre Yeni Şehir Stadyumunda Türkiye’nin en geniş, en modern, en büyük tesislerine kavuşacak ve 1sıraya oturacaktır. 
Bu Konuda Karaman Gençlik ve Spor İl Müdürümüz ve şahsında tüm personeli ile Karaman Valimiz Sayın Tuncay Akkoyun ile yeni salonumuzun mefruşat vs işlemlerinde desteklerini esirgemeyen Türkiye Satranç Federasyonu Başkanımız Sayın Gülkız Tulay’a sonsuz teşekkürler ediyoruz.
          Türkiye’de futbolda olduğu gibi Süper Lig,1.Lig ve 2.Lig ve Kulüpler olmak üzere yarışmalar yapılmaktadır. Yarışmalar her yıl Temmuz –Ağustos ayları içerisinde yapılmaktadır.
Bu yıl 8-31 Temmuz ayı içerisinde Denizli –Ankara ilinde yapılacak.
Türkiye İş Bankası Satranç Süper Ligi 9-20 Temmuzda Ankara’da yapılacak olup aralarında 14 tane kulübün yer aldığı Süper Ligte Thy, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Fenerbahçeli Hukukçular, Darüşşafaka, Bjk, Pendik, İzmir, Hatay, Burhaniye, İstanbul ve Karaman Futbol Kulübü Satranç branşında temsil etmekteyiz.
      Türkiye 1.Satranç Ligi 8-15 Temmuz’da 24 takımın katılacağı ilimizden de Karaman Sağlık Spor Kulübünün temsil edildiği ligde Denizli’de mücadele edecektir.
      Türkiye Satranç 2.ligi 8-15 Temmuz’da 36 takımın katılacağı ilimizden Karaman Yunus Emre Orta Okulu Spor Kulübü, Karaman Materler Spor Kulübü, Karaman Tabduk Emre Spor Kulübü ile temsil edilecektir.
      Türkiye Kulüpler Satranç Turnuvası ise 81 ilin katılabileceği 70 takımın katılımı ile 16-23 Temmuzda yapılacak olan yarışmaya ilimizden 4 takım ile Karaman Gençlik ve Spor Kulübü, Karaman 1905 Aslan Spor Kulübü, Karaman Prof. Dr. Ömer Dinçer Spor Kulübü, Karaman Engelsiz ve Sağlıklı Spor Kulübü olarak temsil edileceğiz.
 Satranç sporunda ulusal zorluk derecesi UKD ve Uluslararası Zorluk derecesi ELO ile güçlerinin belirlendiği kriterler mevcuttur,
       Karaman Futbol Kulübü Satranç Branşı sporcumuz Avukat Tunahan Makaracı uluslararası zorluk derecesinde 2296 Elo Puanı ile dünyadaki 4334.sporcu olarak FM (Fide Ustası Uluslararası Satranç Federasyonu Usta ) ünvanına kavuşmuştur. Karaman Futbol Kulübü diğer sporcularımız Egehen ipek4208.sırada Kağab Aydın Çelebi 4810 sırada, Uluslararası Kadın Usta WGM Khayala Abdullah 6677, Dünyada 425.sırada 2006 doğumlu İranlı Bardiya Daneshvar ve Geçen yıl Dünya Satranç Olimpayat 1.si Özbekistanlı sporcu Nodirbek Yakubboev dünyada 119.sırada yer alan sporcularla mücadele edecekler.
  Bu arada Türkiye’nin 1.sırasında yer alan ve Dünyanın en iyi 110 sporcusu arasında olan Mustafa Yılmaz Karaman ile kız kardeşinin Karamanlı bir satranççı ile evli olması sebebiyle ayrıca gurur kaynağımızdır
Eski sebze Pazarı esnaflarından Durmuş Baboğlu’nun oğlu Cumhur Babaoğlu Bilecik Üniversitesi Öğretim Üyesi, Türkiye Satranç Federasyonu Milli Takım 4. Kademe Baş Antrenörü Türkiye’nin 1.sıradaki Gm Mustafa Yılmaz’ın aynı zamanda satranç oyuncusu Ezgi Yılmaz Babaoğlu ile evlidir