Karaman FK Teknik Direktörü Yıldırım: Sahamızda puan kaybettiğimiz için üzgünüz

TAKİP ET

TFF 3. Lig 2. Grup'un 23. haftasında Karaman Futbol Kulübü, sahasında karşılaştığı Kınay Bulvarspor'la 0-0 berabere kalarak şampiyonluk yolunda büyük yara aldı.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Karaman FK Teknik Direktörü Şaban Yıldırım açıklamalarda bulundu.

Yıldırım, “Şartlar bugün hakikaten oyun oynamak için zordu. Çok rüzgâr vardı. Topa sahip olmakta zorlandık. Gol için net pozisyonlar bulduk ama değerlendiremedik. Kazanmayı çok istediğimiz bir maçtı ama o top bir türlü içeriye girmedi. Böyle maçları kazanamıyorsanız ve iyi oynuyorsanız ben hep söylüyorum içerde oynadığımız bu tür maçları kazanabiliriz oyuncularımın bu şartlarda göstermiş olduğu mücadele taktikseldi. Tabi biraz daha geliştirmemiz gerekiyor ki daha iyi olacağını düşünüyorum. İçerde puan kaybettiğimiz için üzgünüz. Çünkü şampiyonluğa oynayan bir takımız. Ama geleceğe bakmak zorundayız ve çok da maç var önümüzde. Köprünün altından çok sular akacaktır ve rakiplerimiz de puan kaybedecektir.  Bizim önümüzdeki iki rakibimizle de maçımız var. Son haftalarda baskı arttıkça takımların kalitesi daha çok ortaya çıkacaktır. Bizde inşallah takım kadromuzla iyi yerlerde olacağımıza inanıyorum. Sezon sonunda son maçımız olan Ordu maçında da şampiyonluğu kutlarız” dedi.

Teknik Direktör Yılmaz, bir basın mensubunun Ahmet Karademir’in performansı hakkındaki düşünceleriniz nelerdir sorusuna, “Ahmet yetenekli bir oyuncumuz. Yani biz onu takıma geleceğe dönük yararlanacağımız bir oyuncu olarak gördüğümüz için aldık. Çok kabiliyetli olduğunu düşünüyoruz. Ama takdir edersiniz ki çok genç bir oyuncu. Bu tip maçlarda profesyonel düzeyde nasıl bir tepki vereceğini bende merak ediyorum.  Antrenmanda iyiydi. Maçta da istediklerimizi yapmıştı. Bende performansından memnun kaldım. Çünkü genç oyuncular altta iyi olabilir ama o eşiği atlayıp atlamayacağını bilemiyorsunuz. Ahmet bugün eşik atladığını göstermiş oldu. Çıtası yüksek bir oyuncu.  Bizde o hedefleri düşünerek oyuna dahil ettik. İnşallah daha iyi yerlerde olacak ve Türk futbolu da yeni bir yetenek kazanmış olur” diye konuştu.

Konuk ekip Kınay Bulvarspor Teknik Direktörü Erol Kapusuz’da yaptığı açıklamada, “Rüzgâr çok vardı. Futbol oynamaya da çok elverişli değildi. Bizim için biraz mücadeleli bir maç oldu. Pozisyonlara da girdik. Atsak kazanabilirdik. Son saniyelerde pozisyon da deldik. Biz bir puan için mutluyuz en nihayetinde. Çünkü biz kendi yağında kavrulan bir takımız. Genç oyuncularla mücadele ediyoruz. Ligde de önemli olan orta sıralarda kendimize bir yer edinmek. Bunu da çalışarak, savaşarak yapmaya çalışıyoruz” dedi.