Karaman FK Taraftarının Han Kardeşlere Aday Ol Desteği Çığ Gibi Büyüyor

TAKİP ET

Türkiye 2. Futbol Liginde mücadele eden ve önümüzdeki sezonda ligde kalmayı garantileyen Karaman Futbol Kulübü 2023-2024 futbol sezonunun son iki karşılaşmasında bu hafta sonu Iğdır deplasmanında Alagöz Holding Iğdır FK ve kendi sahasında ağırlayacağı Somaspor ile oynayacak. Takım son maçlarını da tamamladıktan sonra lige ara verecek.

Karaman FK Başkanı Süleyman Han 31 Mart yerel seçimlerinin ardından yönetimiyle birlikte istifa kararı almıştı. Kulüp 6 Mayıs’ta yeni yönetimini seçmek için olağanüstü kongre yapacak.

Bu sezon gösterdiği başarıyla önümüzdeki sezonda 2. Ligde mücadele edecek olan Karaman Futbol Kulübü’nde yaşanan yönetim krizine ise taraftar el atarak Süleyman ve Mehmet Ali Han kardeşlere yeniden aday olun çağrısında bulunup kulübü başı boş bırakmamaları, üzerinden ellerini çekmemeleri için sosyal medyada başlattıkları akım ile Han kardeşlerin adaylığını istediler.

Karaman FK taraftarlarından Fatih İpekdal sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Karaman FK’nın siyaset üstü bir kurum olduğunu, tribün kültürünü bilen yaşayan insanlarız. Bu kültür futbol sevgisi Süleyman Han ve Mehmet Ali Han kardeşlerden bizlere geçmiştir. Bunca yıl özlemini çektiğimiz üst ligler ve gelen takımların büyük oyuncularını izlemek sizlerin sayesinde olmuştur. Siyasi ve politik olarak bürokrasinin yalnız bıraktığı takıma sizlerin cefakâr şekilde sahip çıkması büyük emeklerimizin boşa gitmemesi adına futbol cahillerine bırakmayın takımı. Size buradan çağrı yapıyorum; Mehmet Ali Han başkanım kulübü sahipsiz bırakmayın. Sizin futbol aklınız, vizyonunuz Alman disiplini ile harmanlanmış iş hayatınıza bu şehrin makûs talihini değiştirmiş iz bırakmış birisiniz, Kongrede gelin sizi tekrar başkan seçelim... Siz varsanız bizde varız” diye seslendi.

Bir başka taraftar Oğuz Mustafa Yılmaz ise, “Süleyman Han ve Mehmet Ali Han, başkanlarım, çok uzun uzun anlatmaya gerek yok. Herkes biliyor süreci, 3.ligde düşme potasındaki takımı alıp 2.ligde kalıcı hale getirdiniz. Bizlere çok teşekkür etmişsiniz ama bizler ne yaptık ki, şehir ve taraftar olarak,    300 kombine alabildik, 400 forma alabildik, 5 loca alabildik, 100 liralık biletleri pahalı bulduk 25 liraya düşürttük, formaya ligin ortasında komik bir rakama sponsor olduk, velhasıl şehir ve bizler üzerimize düşeni hakkıyla yapamadık ama ÇOK SEVDİK, eğer sizler bu takımı bırakmazsanız çok daha fazlasını kesinlikle yapacağız. Dönün bu şehre bu takıma, bu güzel rüya yarım kalmasın, siz yürüyün bakın görün, zamanla küslükler biter herkes sizin ve takımın ardından yürür” dedi.

Sosyal medyada bu ve buna benzer birçok paylaşım Han kardeşleri yeniden Karaman FK’nın başında görmek istediklerini ifade ediyor.

Bakalım Han kardeşler taraftarın bu çağrısına nasıl bir yanıt verecek ve 6 Mayıs’ta yapılacak kongrede yeniden aday olacaklar mı?




Karaman Futbol Kulübü Süleyman Han Mehmet Ali Han taraftar aday kongre