Karaman FK Şampiyonluk Yolunda Emin Adımlarla İlerliyor

TAKİP ET

*Bu Hafta Sonu Kahramanmaraş Deplasmanında da hedef 3 puan

3. Lig temsilcimiz Karaman Futbol Kulübü ‘Şampiyonluk’ parolası ile başladığı 2022/2023 Sezonuna Ligin ilk 3 haftasında (2 İç Saha, 1 Deplasman) 3 galibiyet ile hedefinden sapmadan topladığı 9 puanla ilk hafta oturduğu Liderlik koltuğunu rakiplerine 2 puan fark atarak korudu ve hedefinden sapmadı.

18 Eylül Pazar günü kendi saha ve seyircimiz önünde oynanan Elazığ Karakoçan maçında özellikle ilk yarıda Hakem hataları maça damga vurdu ve Karaman FK’nın attığı 3 gol ofsayt gerekçesi ile sayılmadı.

Ancak rakip Karakoçan ekibinin de iyi bir kadroya sahip olduğunu da belirtelim. Zaman zaman Karaman FK’yı zorlayan ve 3-4 pozisyona girmelerine rağmen gol atamadılar.

Burada Karaman FK’nın tecrübeli File Bekçisi Mertcan ve özellikle Defans oyuncularımızın da başarılı oyunlarını takdir etmek gerekli.

3. Haftayı geride bıraktık ve fire vermeden bu maçları geride bıraktık.

Önümüzde 2 önemli maç var, birincisi bu hafta sonu deplasmanda Yardımcıoğlu Sigorta Kahramanmaraş Spor A.Ş. maçı. Kahramanmaraş geçen hafta sonu deplasmnada Grubun güçlü ekibi Bayrampaşa Spor A.Ş. ile 1-1’lik beraberlik ile ayrılarak bu önemli deplasmandan 1 puan almayı başardı.

Bayrampaşa Grupta yenilgisiz (2 Galibiyet, 1 Beraberlik) 7 Puanla 3. Sırada yer alıyor ki böyle güçlü bir ekipten 1 puan almak önemli.

Grupta henüz 2 beraberlik ile 2 puanla 12. Sırada yer alan Kahramanmaraş’ı küçümsemeden her zamanki ciddiyet ve oyun anlayışı ile bu önemli deplasmanda alınacak bir 3 puanın çok önemli.

Bir diğer yandan ise gelecek hafta İlimizde oynanacak bir Derbi maçı olan Alanya Kestelspor maçı var.

Bu maçtan da alınacak bir 3 puan Karaman FK’nın  Şampiyonluk yolunda çok önemli ve Liderlikte de farkın açılacağı bir fırsat olur.

Elbette 5 haftada iş bitmiyor ama bu kritik 2 maçın mutlaka kazanılması gerektiğini, böylelikle de takımın özgüvenin daha da artarak diğer haftalar için moral olacağını ve Karaman FK’nın da bunu başaracaktır.